Ga naar hoofdinhoud

Flevopenning voor Ferdar


Ferdar Automation Technology BV uit Almere is tijdens de finale van het Flevopenningen Ondernemersgala in de Meerpaal in Dronten, uitgeroepen tot meest innovatieve onderneming van Flevoland. Ferdar levert als robotics system integrator oplossingen voor het automatiseren van onder meer producthandling, assemblage, (de)palletisering, machinebelading en machinale bewerkingen.

Naast ontwerp en integratie behoort ook service, onderhoud en training tot de dienstverlening. Ferdar richt zich daarmee op uiteenlopende sectoren en industrieën, waaronder de logistieke-, voedingsmiddelen-, metaal- en kunststofindustrie. Ferdar verzorgt het hele traject van mechanische-, elektrotechnische- en software-engineering in eigen huis. Ferdar heeft in Almere zestien medewerkers in dienst, daarnaast werkt het bedrijf aan expansie in België en Engeland.

Visie, missie en strategie
Ferdar-directeur Fred Bokhorst nam in Dronten de Flevopenning 2006 in ontvangst uit handen van juryvoorzitter A.L. Greiner. De jury waardeerde vooral de duidelijke visie, missie en strategie, gericht op innovatie in alle onderdelen van het bedrijfsproces: “Ferdar integreert industriële robots in zowel nieuwe als bestaande productiesituaties, met alle randproducten. De missie van Ferdar is modern innovatief produceren, met als doel een optimale rendementsverbetering. Dit behaalt zij door een maximale integratie in het totaalproces van de gebruiker, zowel productietechnisch, logistiek als informatietechnisch.” Het feit dat Ferdar een grote bereidheid en inzet toont haar kennis uit te wisselen met het onderwijs, speelde eveneens mee in het juryoordeel.

Netwerkevent
De uitreiking van de Flevopenningen ondernemersprijzen werd dit jaar voor de derde keer gehouden en wordt gezien als hét netwerkevent voor deze regio. Naast Flevopenningen voor de meest innovatieve onderneming, werden tijdens het gala ook ondernemersprijzen uitgereikt voor startende ondernemers en duurzame ondernemers. Ferdar werd voorgedragen door Syntens, het innovatienetwerk voor ondernemers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven