Ga naar hoofdinhoud

Feestelijke opening grootste geautomatiseerd hoogbouwmagazijn DACHSER


De ingebruikname van het ultragrote nieuwe volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van DACHSER in het Duitse Memmingen was recent aanleiding voor een feestelijke opening met relaties en klanten. Deze logistieke faciliteit biedt liefst meer dan 200.000 palletplaatsen en is daarmee de grootste operationele locatie van DACHSER wereldwijd.

Het volledig geautomatiseerde warehouse is de afgelopen maanden geleidelijk in gebruik genomen. Maar dit nieuwe paradepaardje van het fors groeiende DACHSER is zo bijzonder dat de directie het nodig vond om er een inhuldiging aan te weiden. Op een relatief klein vloeroppervlak van slechts 7.500 m2 is er dankzij de gebouwhoogte van 32 meter ruimte voor 52.000 pallets met niet-gekoelde voedingsmiddelen en voedselverpakkingen. Daarnaast beschikt het pand over een entresol met 2300 m2 voor handmatig orderpicken en afwerking.

Automatisering en duurzaamheid

Algemeen directeur Thomas Henkel van DACHSERS’ Allgäu logistics center in Memmingen glom van trots bij de feestelijke opening. “Het nieuwe warehouse is ontworpen om topprestaties te leveren en mee te groeien met de groeiende klantvraag in deze regio.” Automatisering en duurzaamheid waren de sleutelelementen in het ontwerp. Per uur verwerken automatische los- en palletiseersystemen 400 pallets per uur -of 5.000 per dag- inkomende en uitgaande goederen. Daarbij zijn acht kranen behulpzaam die via een rails de pallets in het hoogbouwmagazijn in de rekken zetten of ophalen.

Hernieuwbare energie

De duurzame bedrijfsvoering wordt geborgd door het opwekken van zonne-energie met een vermogen van 1 Megawatt. Mocht dat niet genoeg zijn dan haalt DACHSER hernieuwbare elektriciteit uit waterkracht en windenergie via het openbare net. Bovendien is het warehouse aangesloten op het stadsverwarmingsnetwerk.

De Nederlandse vestiging van DACHSER kwam onlangs nog in het nieuws omdat ze samen met Flextronics bovenaan staan in de top 50 van best financieel presenterende transport en logistieke bedrijven in Nederland.

Bron: Foto: DACHSER Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven