Eurobrain bundelt ‘slimme’ software en ‘arbeidsbesparende’ hardware • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Eurobrain bundelt ‘slimme’ software en ‘arbeidsbesparende’ hardware


Eurotec en IT Partner, leveranciers van high tech en automatisering systemen voor de logistiek, hebben hun krachten gebundeld. Onder de naam Eurobrain brengen ze een ‘nieuwe totaaloplossing’ voor de AGV-markt. ‘Met de joint venture kopen klanten slimme software en arbeidsbesparende hardware nu in bij één leverancier’, aldus de bedrijven in een persbericht.

De samenwerking werpt meteen al vruchten af. De Lowpad, een ‘ultralage’ AGV die afgelopen november door Eurotec in de markt werd gezet, kan door de samenwerking complexe logistieke processen in distributiecentra en magazijnen nog beter ondersteunen dankzij de geïntegreerde software van Eurobrain.

De Lowpad onderscheidt zich door zijn hoogte: tot wel 30 cm lager dan andere gangbare AGV’s. De Lowpad is hierdoor in staat om lage trolleys en rekken autonoom te verplaatsen. Hoewel de innovatie is uitgerust met een on-board navigatie- en besturingssysteem, bemerkte Eurotec dat deze nog slimmer ingezet kan worden door de Lowpads te koppelen aan het managementsysteem (WMS/ERP) van de klant. Om deze reden is Eurotec op zoek gegaan naar een softwareontwikkelaar en kwam uit bij IT Partner in Hendrik-Ido-Ambacht. Door ervaring van IT Partner in de multi-cargo wereld en containerpositionering kan Eurobrain soepel inspringen op de missie van Eurotec, en levert het bedrijf exclusief het aanvullende stuk software.

Met ondersteuning van Eurobrain kan Eurotec nu een geïntegreerde totaaloplossing aanbieden.  “Als gevolg van de joint venture hoeven klanten bij slechts één partij aan te bellen voor zowel de hardware als de besturing en integratie,” vertelt Dennis Brommert, operationeel directeur bij IT Partner.

De combinatie van software en Lowpad resulteert volgens het bedrijf in een grote stap voorwaarts in het volledig automatiseren van distributiecentra. De Lowpad kan autonoom en efficiënt navigeren met het ingebouwde besturingssysteem voorzien van veiligheids- en metingssystemen, aangesloten op het centrale Lowpad Control Systeem (Supervisor), waarbinnen de fleetmanager, traffic control, job control en grafische weergave aanwezig zijn. Het Warehouse Control Systeem (Organiser) zorgt daarnaast voor de aansturing van de processen op basis van slimme algoritmen, waardoor complexe orderverwerking aangestuurd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven