Ga naar hoofdinhoud

Efficiënt orderpicken met de nieuwe pickers van Linde


Linde Material Handling presenteert een nieuwe productinnovatie. Het assortiment orderpickers is vernieuwd en uitgebreid tot het grootste productportfolio in de branche. In de eerste fase worden acht nieuwe modellen van de Linde orderpicker N20 C geïntroduceerd, waarmee soepel, veilig en bovenal kostenbesparend orderpicken met hefvermogens van 1.2 tot 2.5 ton mogelijk is.

Orderpicken is een van de kerntaken in een magazijn. Niet alleen in bouwmarkten en groothandels, maar ook in de autobranche en de logistiek. Bovendien komt bij het orderpicken veel handmatig werk kijken, wat het kostenintensief maakt. Daarom heeft Linde Material Handling bij het ontwerpen van de nieuwe voertuigen speciaal aandacht besteed aan hulpmiddelen voor de gebruikers. De  standaardvoertuigen, met een maximale snelheid van 14 km/h, hebben al een hoog bediencomfort, wat met de aanvullende opties nog verder kan worden verbeterd, afhankelijk van de vereiste werkzaamheden.

Eén ding is zeker: de eisen en verwachtingen zijn de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Er moet adequaat worden ingesprongen op kortere levertijden, seizoenspieken en stijgende arbeidskosten. Picksnelheden en doorlooptijden kunnen beter, foutpercentages kunnen omlaag en werkgerelateerd verzuim bij medewerkers kan worden voorkomen. “Met de nieuwe versies van deze orderpicker houden onze klanten grip op logistieke kosten van het reguliere orderpicken. Ook kan de efficiëntie in het magazijn worden verbeterd”, aldus Eloïse Lévêque, International Product Manager bij Linde Material Handling.

Meer ergonomie voor efficiëntere processen

Linde Material Handling heeft de batterij, het bestuurdersplatform en de vorken van de N20 C geplaatst zoals in de hele branche gebruikelijk is. Dat is met name gunstig bij een gemengde truckvloot, omdat medewerkers niet hoeven te ‘schakelen’ naar een andere indeling als ze wisselen tussen voertuigen van verschillende fabrikanten. De lage instaphoogte van slechts 130 millimeter en de brede ingang van het voertuig (428 of 418 millimeter, afhankelijk van het model) maken moeiteloos in- en uitstappen mogelijk, iets wat een groot pluspunt is tijdens een gemiddelde orderpickdag.

De ergonomisch aangebrachte handgrepen zorgen voor stabiliteit en houvast, ook bij het keren. Een van de opties is een bestuurdersplatform met luchtvering. Wanneer het voertuig over hobbelige vloeren rijdt, dempt dit platform stoten en schokken die belastend en vermoeiend kunnen zijn voor de bediener. De rugleuning is standaard gestoffeerd en kan optioneel worden aangepast aan de lichaamsgrootte van de bediener. Hierdoor kan de bediener tijdens het rijden stabiel staan.

Daarnaast is er voor langere ritten of wachttijden een uitklapbare bestuurdersstoel ingebouwd (inclusief een sensor voor bestuurdersherkenning). Optioneel is er voor nog meer zitcomfort een beklede kniebeschermer verkrijgbaar.

In het komende nummer van Warehouse Totaal: een dubbelinterview met managing director Geurt de Groot van MotracLinde en managing director Joop Uijlen van Reesink Logistic Solutions. Wil je het magazine ontvangen? Klik dan hier.

Overal zicht op

De Linde N20 C wordt bediend door middel van een nieuw, in hoogte verstelbaar stuur, een van de hoogtepunten van deze nieuwe generatie magazijnvoertuigen. Het ronde stuur is voor optimale grip voorzien van rubber. Het stuur heeft ingebouwde schakelaars voor voor- en achteruit rijden. Deze zijn aan beide kanten te bedienen met duim of wijsvinger. Om te zorgen dat er tijdens het rijden zo weinig mogelijk afleiding is, hebben de ingenieurs van Linde het multifunctionele kleurendisplay bewust onder het stuur aangebracht. Op dit overzichtelijke scherm kan de gebruiker de belangrijkste informatie over het voertuig aflezen, zoals de batterijstatus en servicemeldingen.

Intelligent en veilig

Op verzoek kan het voertuig ook worden uitgerust met Linde connect, de modulaire fleet management-software van Linde met toegangscontrole, impact registratie en gebruiksanalyse.

Orderpicken gebeurt vaak in een drukke omgeving. Daardoor is er een meer kans op schades en ongelukken en daarmee ook op ongeplande kosten en verstoorde bedrijfsprocessen. Om dit te voorkomen heeft de Linde N20 C een hele reeks veiligheidsfuncties. Sommige zijn al ingebouwd, sommige zijn optioneel verkrijgbaar. Wat heel belangrijk is voor de bediener, is het uitstekende zicht op de rijweg en de last. Een andere bijzonderheid is de rem met hydraulische ondersteuning, dit is een van de drie remsystemen aan boord. Bij deze rem wordt de remkracht van de orderpicker aangepast aan het gewicht van de last. Linde Curve Control verlaagt de snelheid op basis van de stuurhoek waardoor de orderpicker in de bochten vertraagt en niet omslaat. Om kostbare aanrijdingsschade aan stellingen, goederen of het voertuig zelf zoveel mogelijk te voorkomen, kunnen er op de voorzijde van het voertuig speciale bumpers worden gemonteerd. Aanvullende opties, zoals krachtige LED-koplampen, de Linde BlueSpot, een panoramaspiegel aan de voorkant, veiligheidsschermen of -roosters voor de mast en diverse beschermrekken voor ladingen, maken het aanbod compleet.

Een oplossing op maat

Bij deze nieuwe serie hebben fleet managers de uitgebreidste opties: de Linde N20 C is te bestellen als double stacker (D), met lange wielarmen en vorken (LoL), met een schaarheffunctie (LX), met vorklengtes tot wel 3100 millimeter of als High Performance-uitvoering (HP) voor het model van 2.5 ton. Zo kan het voertuig aan elke toepassing worden aangepast en zo rendabel mogelijk worden gebruikt. Magazijnruimte is meestal beperkt en steeds wordt niet alleen in het onderste schap gepickt, maar ook in het schap daarboven. Bijna alle genoemde versies van de Linde orderpickers kunnen optioneel geleverd worden met een heffend sta-platform. Dankzij dit platform zijn alle onderdelen en goederen op een hoogte tot 2.8 meter veilig bereikbaar.  

Als energiebron voor de nieuwe Linde N20 C kan worden gekozen voor de bekende loodzuurbatterijen of moderne li-ion-batterijen, in combinatie met verschillende laders. Dankzij de grote keuze aan batterij afmetingen (345 Ah tot 620 Ah) is er een passende oplossing voor iedereen. De batterij kan verticaal of horizontaal worden verwisseld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven