Ga naar hoofdinhoud

E-commerce schept 200.000 banen

Ook bij CoolBlue draait alles om e-commerce

E-commerce in Europa groeit komende vijf jaar zo hard dat er 200.000 extra banen nodig zijn om de orders in de distributiecentra te kunnen verwerken.

Zo luidt de verwachting van logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis. Het bedrijf werkt onder meer voor Rakuten en Amazon en in Nederland: Coolblue (zie foto) en Ahold/Bol.com. De vastgoedspecialist deed een analyse op basis van data uit 10 landen en 200 leasetransacties in Europa over de afgelopen 3 jaar. Als bronnen gelden: CBRE, Goldman Sachs, DTZ en Cushman & Wakefield. De data leert dat er voor iedere miljard euro meer omzet aan e-commerce transacties 77.000 vierkante meter vloerruimte extra nodig is voor opslag en verwerking.

Groeiprognose
Voor de komende vijf jaar groeit de e-commerce sector in Europa met zo’n 200 miljard euro. Omgerekend, zo concludeert Prologis, is er zeker 15 miljoen vierkante meter aan nieuwe opslagruimte nodig. Als de cijfers van afgelopen jaren representatief zijn, zal de meeste vraag worden vervuld met gebouwen tot 40.000 vierkante meter oppervlakte. Een kwart gaat boven de 75.000 m2. De helft trok in bestaande bouw, de helft in nieuwbouw. Op Europees niveau bekeken zal de meeste groei plaatsvinden in Duitsland, Engeland en Frankrijk. Voor Nederland, Polen en Tsjechië wordt ook een groei van tussen de 5 en 10 procent verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven