Ga naar hoofdinhoud

E-commerce: dé logistieke uitdaging

(Foto Eisma Industriemedia)

Op donderdag 14 september, van 12.30 tot 13.30 uur, organiseert Warehouse Totaal, in samenwerking met Kardex Remstar, een Industriewebinar over de logistieke uitdagingen van e-commerce.

E-commerce speelt een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven van zowel huishoudens als bedrijven. Vandaag besteld, moet morgen geleverd zijn. Deze ontwikkeling brengt grote uitdagingen met zich mee voor de organisatie van het logistieke proces in het warehouse. Het gaat hierbij immers niet over bulk- en uitslag, maar over het picken en verzenden van heel veel, kleine en zeer diverse orders. Hoe regel je dat en hoe houd je daarbij de kosten in de hand? Kan dat door middel van automatisering van het orderpickproces of is dat lastig te automatiseren en te mechaniseren of heel duur? Is het wel geschikt voor ieder warehouse? Of alleen voor grote en kapitaalkrachtige bedrijven? Kan het voor allerlei soorten producten?

Praktijkervaringen

Om antwoorden te krijgen op dit soort vragen houdt Warehouse Totaal, in samenwerking met Kardex Remstar en MyMicro Group dit webinar. Tijdens het webinar praten we u bij over deze belangrijke trend en geven u handvatten om te komen tot een zo voordelig en efficiënt mogelijk e-commerce warehouse. Allereerst schetst een onafhankelijke – intralogistiek – deskundige hoe het staat met de opmars van e-commerce in de intralogistieke sector en welke mogelijkheden en uitdagingen er zijn, vooral voor bedrijven met een klassieke warehouse-organisatie. Daarna is het woord aan Henk Mosterd, manager sales & organisation van Kardex. Onze derde spreker is Daan van der Zanden, manager operations van MyMicro Group. Dit bedrijf verkoopt online onderdelen van elektronische apparaten en heeft 30.000 producten op voorraad. Daan vertelt over het orderpickproces, dat volledig geautomatiseerd verloopt, met vier verticale liftsystemen en drie horizontale carrousels. Op een personeelsbestand van 100 man, houden zich in het warehouse van MyMicro Group slechts twee FTE-ers bezig met orderpicking en inslag van de producten.

Interactief

Een webinar is interactief. Dat wil zeggen dat u tijdens dit online seminar vragen kunt stellen via de chatfunctie. Uw vragen worden achter de schermen behandeld door deskundige moderatoren. Uw vraag wordt óf doorgestuurd naar de gesprekspartners in de uitzending, of u krijgt rechtstreeks antwoord. We gaan ons uiterste best doen om alle vragen zo goed mogelijk te behandelen, ofwel tijdens dit uurtje of na afloop. Domme vragen zijn er niet, dus deel vooral uw ervaringen. Wij gaan u ook vragen stellen, d.m.v. een aantal polls.

Het webinar vindt plaats op donderdag 14 september van 12.30 tot 13.30 uur.
Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven is eenvoudig via https://www.onlineseminar.nl/industriewebinar/webinar/17400/e-commerce-de-logistieke-uitdaging/#watch. Meer informatie vindt u op www.industriewebinar.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven