Duizenden euro’s besparen dankzij high-speed snelroldeuren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Duizenden euro’s besparen dankzij high-speed snelroldeuren


Maglio Companies begon 120 jaar geleden als bezorgdienst van groenten en fruit. De inwoners van Chicago werden door de serveerwagens van Maglio beleverd, maar inmiddels is Maglio uitgegroeid tot een grote leverancier van versproducten in Wisconsin, Minnesota, Massachusetts en Texas. 

Een van de pijlers onder het succes van Maglio is de efficiënte manier van werken in state-of-the-art warehouses, bijvoorbeeld in het distributiecentrum in Glendale in Californië. 

Snelroldeuren van Rite-Hite

De producten van Maglio Companies, waaronder tomaten, blijven in het geconditioneerde warehouse vers. Onlangs heeft Maglio wel snelroldeuren van Rite-Hite geïnstalleerd om de voedselveiligheid en efficiëntie te verbeteren en om de onderhoudskosten te verlagen, zo valt in dit verhaal te lezen van SupplyChain 24/7.

Aanvankelijk gebruikte Maglio mechanische schuifdeuren als opslagdeuren, maar de trage cyclustijden en door heftrucks veroorzaakte schade deden de efficiency geen goed. Plastic gordijnen werkten evenmin. Maglio Companies ging uiteindelijk in zee met Rite-Hite, dat de snelroldeuren leverde. 

Deuren gaan automatisch open en dicht

De deuren gaan dankzij bewegingssensoren automatisch open wanneer er een vorkheftruck of werknemer nadert en sluiten ook weer automatisch. De snelle cyclustijden minimaliseren de luchtinfiltratie. 

Daardoor zijn er geen temperatuurschommelingen en grote veranderingen in de hoeveelheid vocht, wat de productintegriteit natuurlijk doet toenemen. Maglio hoeft niet langer compressoren te laten draaien om de magazijnen op de voorgeschreven temperaturen te houden.

Duurzaamheid in de logistiek. Bekijk hier onze Logistica-video.

Deuren kunnen tegen een stootje

De deuren kunnen ook wel tegen een stootje, want ze kunnen klappen van heftrucks opvangen. En middels magnetische trips kunnen ze bijvoorbeeld na reparatie eenvoudig terug op de rails worden geplaatst. Het kost dus minder tijd (en geld) om ze te repareren of vervangen. 

Duizenden euro’s besparing

Dankzij de snelroldeuren van Rite-Hite bespaart Maglio Companies jaarlijks twee- tot drieduizend dollar (1800 tot 2700 euro) op de energie en downtime-kosten. 

“De snelroldeuren maken onze werknemers efficiënter, wat ons helpt de meest verse producten aan onze klanten te leveren. Bovendien besparen de deuren energie en houden we onze energiekosten dus veel lager”, aldus directeur Sam Maglio Jr. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven