Ga naar hoofdinhoud

DSV krijgt 81.549 m2 dc in Venlo


Vastgoedgroep Goodman is bezig het distributiecentrum van DSV Solutions in Venlo uit te breiden naar liefst 81.549 m2. Hierdoor ontstaat een van de grootste distributiecentra van Nederland.

Voorjaar 2007 tekende Goodman al een contract met DSV voor de ontwikkeling van 50.778 m2 logistieke ruimte en nu ontwikkelt de vastgoedgroep een additionele 30.771 m2 op de recent door Goodman aangekochte 22 ha op de Benelux hub Trade Port Noord in Venlo. Daarnaast gaat Goodman zo’n 20.000 m2 logistieke ruimte speculatief ontwikkelen op hetzelfde bedrijventerrein.

Extra mezzanine
Door de toevoeging van twee extra units kan DSV Solutions de groei van bestaande klanten zoals Océ en Lexmark faciliteren. Bovendien kan de logistiek dienstverlener er nieuwe klanten bedienen. Ook vroeg DSV aan Goodman om een extra mezzanine en extra kantoorruimte aan het magazijn toe te voegen. Het pand zal na de tweede bouwfase bestaan uit 61.886 m2 magazijn, 13.250 m2 mezzanine, 3.913 m2 productieruimte voor Value Added Logistics (VAL) en 2.500 m2 kantoorruimte. Het huurcontract heeft een looptijd van vijftien jaar. Goodman zal het pand al in mei 2008 opleveren en vervolgens voor DSV beheren. Het distributiecentrum wordt dan opgenomen in het Goodman European Logistics Fund (GELF).

Speculatief
Gezien de enorme vraag naar magazijnruimte op Trade Port Noord heeft Goodman besloten naast de 81.491 m2 voor DSV zo’n 20.000 m2 logistieke ruimte speculatief te ontwikkelen. De ruimte kan worden ingezet voor mogelijke uitbreiding van DSV of voor een andere partij. Door dit project zal Goodman aan het eind van dit jaar beschikken over meer dan 100.000 m2 logistieke ruimte in Venlo. Daarmee is de ontwikkelaar een stap dichterbij het realiseren van zijn ambitie om een logistiek centrum van 180.000 m2 te ontwikkelen op het bedrijventerrein.

Strategisch

Ruud Weijmans, general manager logistics development van Goodman Nederland zegt: “Goodman richt zich op het verbeteren van de logistieke processen van zijn klanten door strategische locaties voor hen beschikbaar te stellen. De speculatieve aankoop van 22 ha grond eerder dit jaar stelt ons nu in staat DSV Solutions op zeer korte termijn extra capaciteit van hoogwaardige kwaliteit te leveren. De additionele 20.000 m2 logistieke ruimte biedt DSV, maar ook andere partijen in de markt, de mogelijkheid om ook in de toekomst te blijven groeien.”

Ideale locatie
Rien van den Heuvel, director logistics operations van DSV Solutions voeft hier aan toe: “We hebben voor dit belangrijke project voor Goodman gekozen vanwege hun expertise in de ontwikkeling van logistiek vastgoed op maat. Goodman´s flexibiliteit stelt ons in staat om beter en sneller in te spelen op de wensen van onze klanten. Het kwalitatief hoogwaardige pand voldoet aan onze logistieke en bedrijfsbehoeftes en de logistieke infrastructuur maakt Venlo tot de ideale locatie.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven