Ga naar hoofdinhoud

Dit is waarom HEMA kiest voor AI en machine learning


HEMA gaat kunstmatige intelligentie en machine learning inzetten. De warenhuisketen kiest hiervoor om meer winst te maken en om te zorgen voor ‘betere klantervaringen’, legt ICT-directeur Carsten Klomp uit.

HEMA wil met behulp van deze geavanceerde technologieën beter kunnen inspelen op de veranderende retailwereld. HEMA wordt hierbij geholpen door JDA, een Amerikaans software- en consultancybedrijf dat supply chain management, productieplanning, retailplanning, winkelactiviteiten en oplossingen levert. 

JDA helpt HEMA met onder meer: 

  • Het volledig automatiseren van voorspellingen die zichzelf aanpassen en leren, rekening houdend met meer dan 200 factoren die de vraag beïnvloeden, zoals het weer, promoties, vakanties, dag van de week/maand/jaar, enzovoort. 
  • Het berekenen van vraagprognose met een calculatie van impact en risico’s.
  • Het koppelen van klantvraag aan het aanbod, verbeteren van het inkoopproces en de samenwerking met leveranciers. 
  • Het genereren van orders die de klantenservice maximaliseren met minimale voorraad, kosten en orderbeheerinspanningen.
  • De inzichtelijkheid van de supply chain verbeteren met nauwkeurige projecties van voorraad, aankopen, magazijnstroom en transportbehoeften.

JDA zal HEMA helpen de marges te optimaliseren door op het juiste moment de juiste voorraad in de juiste distributiecentra en winkels te hebben liggen. Door gebruik te maken van ‘vraagsignalen’ uit de praktijk kunnen optimale voorraad- en distributieplannen worden gemaakt. Dit moet de beschikbaarheid van producten vergroten en de voorraad in de gehele supply chain van HEMA verminderen. 

“Wij zijn enorm gedreven om van een retailer naar een wereldwijd merk te groeien. Een modern IT-landschap zal deze groei, waarbij flexibiliteit, kostenbewustzijn en marktintroductietijd van belang zijn, mogelijk maken”, aldus Klomp van HEMA. Hij ziet ‘grote kansen’ ten aanzien van het gebruik van machine learning

“We kunnen zo de overall kwaliteit verbeteren en onze collega’s en winkels ondersteunen hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Samen zullen we de digitale toekomst van HEMA vormgeven.”

HEMA

HEMA, de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam, opende in 1926 zijn eerste warenhuis in Nederland. Inmiddels zijn er in negen landen meer dan 750 HEMA-winkels. Men heeft ongeveer 19.000 werknemers in dienst. HEMA heeft een distributiecentrum in Utrecht en daar komt in maart 2020 een dc in Nieuwegein bij. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven