Ga naar hoofdinhoud

Dit is het nieuwe geautomatiseerde fulfilment center van bol.com


 Bol.com heeft de deuren van de uitbreiding van het bol.com fulfilment center in Waalwijk officieel geopend. Met de opening van het nieuwe warehouse (BFC2) is het totale grondoppervlak van het bol.com fulfilment center verdubbeld naar 100.000 m².

Bol.com heeft zijn splinternieuw geautomatiseerd distributiecentrum van 25.000 vierkante meter officieel in gebruik genomen. Met de verdiepingen meegeteld is het totale vloeroppervlak van het fulfilment center bijna 240.000 m².

Automatisering

Automatisering en slimme technieken zijn troef. Vanaf vandaag flitsen hier vele honderden shuttles door de stellingen om de honderdduizenden bakken met voorraadartikelen op het juiste moment naar de juiste orderpicker te brengen. Het shuttlesysteem (SSI Schäfer) stelt bol.com in staat om straks enorme hoeveelheden pakketten verzendklaar te maken.

Slim verpakken

Om zoveel mogelijk bestellingen van klanten op maat te kunnen verpakken, neemt bol.com in het fulfilment center 14 nieuwe inpakmachines in gebruik. Het gaat om 5 multi-inpakmachines voor bestellingen die uit meerdere artikelen bestaan en 9 mono-inpakmachines voor bestellingen van één artikel. Met deze nieuwe inpakmachines kan bol.com bijna 10.000 bestellingen per uur verpakken. Ze scannen de afmetingen van één of meerdere artikelen en vouwen hier zo precies mogelijk een kartonnen doos omheen.

Zo wordt de lucht in de dozen beperkt, is er minder karton nodig en kunnen er meer pakketjes in een vrachtwagen mee. De multi-inpakmachine, die bol.com sinds vorig jaar gebruikt, is wereldwijd de eerste machine die meerdere artikelen van diverse formaten in één doos op maat kan inpakken. Bijzonder is dat deze machine geschikt is voor bijna het volledige bol.com-assortiment van 41 miljoen artikelen.

Duurzaamheid

Met het nieuwe warehouse verwacht bol.com in de toekomst op een duurzame manier te blijven innoveren en groeien, zowel voor klanten als voor verkooppartners. Het dc is gebouwd volgens de hoogste BREEAM-certificering (Outstanding). Het fulfilment center draait op 100 procent groene energie, opgewekt door het zonnedak met 13.000 zonnepanelen op het nieuwe gedeelte en de windmolens naast het gebouw.

Service bol.com

Vincent Weijers, directeur Logistiek (Chief Operating Officer/COO) bij bol.com. “Een groter grondoppervlak verhoogt de opslagcapaciteit voor verkooppartners die hun logistiek aan ons hebben uitbesteed. Voor onze klanten betekent dit dat zij voor een groter deel van het assortiment kunnen rekenen op de bol.com-service, zoals levering op zondag en ’s avonds, of binnen een paar uur na bestelling in huis.”

De uitbreiding is ontworpen door architecten- en ingenieursbureau DENC en gerealiseerd door Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel. Verantwoordelijk voor de mechanisatie en machinerie zijn onder meer SSI Schäfer en CMC Machinery. CEVA Logistics draagt als gespecialiseerde fulfilmentpartij zorg voor het personeel en de dagelijkse operatie in het bol.com fulfilment center.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven