DHL Express opent nieuw internationale hub op luchthaven Parijs • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL Express opent nieuw internationale hub op luchthaven Parijs


DHL Express heeft zijn nieuwe internationale hub geopend op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle. DHL investeerde € 170 miljoen in de nieuwe locatie, die tien keer groter is dan de vorige locatie.

Parijs is de op drie na grootste hub in het Europese netwerk van het Duitse bedrijf in termen van omvang en pakketverwerkingsvolume. Leipzig, East Midlands en Brussel (dat in 2018 werd geopend) zijn groter.

De DHL Express-hub op de luchthaven Parijs-Charles de Gaulle zal een sleutelrol spelen in het internationale netwerk van DHL. Met Parijs erbij heeft DHL 23 hubs over de hele wereld, waarvan 12 in Europa.

Ultramodern sorteersysteem

De hub in Parijs heeft een ultramodern sorteersysteem. De verwerkingscapaciteit is 38.000 stuks (pakketten en flyers) per uur, 15 keer meer dan de vorige faciliteit. Bijna 720 medewerkers, waaronder bijna 239 nieuwe medewerkers, zullen het centrum van 32.000 m2 de klok rond runnen. Voor klanten in de regio Parijs betekent deze nieuwe locatie Parijs-Charles de Gaulle een aanzienlijke tijdsbesparing van een uur op hun leveringen en pick ups van pakketten.

Philippe Prétat, ceo van DHL Express Frankrijk: “De hub is een zenuwcentrum voor ons netwerk in Frankrijk, maar ook in Europa. Deze nieuwe locatie komt op het juiste moment, want e-commerce is booming.”

Duurzaamheid

De hub van DHL Express in Parijs-Charles de Gaulle zal voldoen aan strenge milieucriteria, waaronder led-verlichting met bewegingsdetectoren, een sorteersysteem met IE4-hoogrendementsmotoren, energiezuinige airconditioning. De site sluit aan bij de emissievrije doelstelling voor 2050 van Deutsche Post DHL Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven