Ga naar hoofdinhoud

DHL breidt humanitaire logistieke slagkracht uit naar Europa


DHL biedt in samenwerking met de Verenigde Naties sinds 2005 logistieke expertise om hulp te bieden in rampgebieden. Gezien het groeiende aantal rampen in Europa heeft DHL Group besloten zijn GoHelp-programma uit te breiden naar het Europese continent.

Logistieke reuzen zetten hun logistieke slagkracht al jaren in bij rampenbestrijding. Ook in Europa. Opende Amazon in maart een disaster relief hub in Düsseldorf, DHL biedt zijn logistieke hulpprogramma nu ook aan in Europa.

Het GoHelp-programma omvat zowel rampenrespons als rampenparaatheid. Het Disaster Response Team (DRT) wordt ingezet op luchthavens in nood op verzoek van het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden van de Verenigde Naties.

Rampenbestrijding

Het Get Airports Ready for Disaster-programma werkt samen met het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties om luchthavenpersoneel en lokale rampenbestrijdingsorganisaties voor te bereiden op een beter beheer van binnenkomende hulpgoederen.

De eerste training voor een Disaster Response Team (DRT) in Europa vond medio april plaats op Istanbul International Airport in Turkije. Deze training werd bijgewoond door 50 medewerkers.

Christoph Selig, Vice President Sustainability Communications and Programs bij DHL Group: “Europa staat voor een toenemend aantal klimaatgerelateerde crises, zoals de overstromingen in Duitsland en België in 2021, en vorig jaar zagen we verschrikkelijke aardbevingen in Turkije en Marokko. Daarom breiden we het bereik en de impact van GoHelp uit naar Europa.”

Training

DRT’s helpen bij het optimaliseren van logistieke procedures en bieden binnen 72 uur gratis ondersteuning op luchthavens in rampgebieden. Voor Europa kan de reikwijdte van de DRT-operaties worden uitgebreid tot andere luchthavens. De DRT-training bestaat uit theoretische en praktische sessies. Er zijn meerdere oefeningen, afhankelijk van de regio en de locatie van de training. De nadruk ligt op het optimaliseren van bewegingspatronen en het beheersen van technieken voor het monteren en demonteren van pallets, met name voor luchtvaartpallets, sloten en netten. Verder komen tijdens de training essentiële vaardigheden aan bod zoals het bedienen van vorkheftrucks en effectieve radiocommunicatie voor naadloze coördinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven