Deutsche Post/DHL vindt koper voor Streetscooter • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Deutsche Post/DHL vindt koper voor Streetscooter


Deutsche Post\DHL heeft na lang zoeken een koper gevonden voor zijn ooit zo prestigieuze last mile wapen Streetscooter.

Met veel trots startte Deutsche Post/DHL zo’n zeven jaar terug Streetscooter; een zelf ontwikkeld elektrische bestelwagen voor de last mile.

Lees ook
DHL en Dronamics geloven in leveringen per drone vanaf 2022

Maar hoe trots het bedrijf ook was op zijn duurzame oplossing, onder aan de streep lukt het niet zwarte cijfers te schrijven en dus werd de automobieltak in 2019 in de etalage gezet.

Nieuwe eigenaar

Na twee jaar is er een koper gevonden. De Duitsers verkopen StreetScooter aan Odin, een investeerder in elektrische auto’s. Odin Automotive S.à.r.l./Luxemburg wil 100 procent van de aandelen in StreetScooter Engineering GmbH/Aken overnemen. Odin is pas half september opgericht, meldt dagblad die Welt.. Noch Odin, noch Deutsche Post hebben tot dusver gereageerd op de verkoop.

Nederland

De auto’s die ook in Nederland door DHL (onderdeel van het Deutsche Post concern, red.) worden ingezet voor binnenstedelijke pakket- en postbezorging, worden geproduceerd in Aken en Düren. De fabrieken hebben nu een productiecapaciteit van 20.000 voertuigen per jaar. De auto’s worden getest op Avantis, het grensoverschrijdende bedrijventerrein in Heerlen. Servicepartner is Bluekens Truck en Bus.

De overname wordt momenteel nog onderzocht door het Federaal Kartelbureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven