De voordelen van kabel assemblage • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

De voordelen van kabel assemblage


Dankzij kabelassemblages kunnen eindgebruikers-toepassingen aan hogere normen voldoen. Er zijn verschillende voordelen die kabel assemblages kunnen bieden aan zowel fabrikanten als klanten. Lees hier alles over de voordelen van kwalitatieve kabelboom assemblage.

Veiligheid

Kabelassemblages zijn van vitaal belang voor de veilige consolidatie van potentieel gevaarlijke elektrische bedrading. Zij stellen elektriciens in staat de bedrading overzichtelijk te houden en tegelijkertijd te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Levensduur

Kabelbomen voorkomen dat kabels in de knoop raken of gebogen worden en beschermen ze ook tegen blootstelling aan schadelijke omgevingsfactoren. Dit verbetert de uiteindelijke levensduur van de kabels.

Ruimte

Kabelbomen helpen fabrikanten om de ruimte in elektronica te optimaliseren, zodat er meer ruimte is voor andere onderdelen en componenten. Zelfs als extra ruimte niet nodig is, verminderen kabelbomen toch de rommel die wordt veroorzaakt door losse kabels.

Aanpasbaar

Op maat gemaakte kabelassemblages ondersteunen vaak specifieke functionaliteit in producten. Een kabelassemblageproducent die sterk op maat gemaakte oplossingen biedt, kan een hoger niveau van beschikbaarheid bieden voor nauwkeurige ontwerpspecificaties, in tegenstelling tot producten van de plank.

Het productieproces van kabelassemblage

Het fabricageproces van kabelassemblage kan in vier afzonderlijke fasen worden verdeeld:

Fase 1: ontwerp

Ingenieurs die belast zijn met het ontwerpen van kabelassemblages moeten rekening houden met veel voorkomende elektrische problemen waarmee eindproducten dagelijks te maken kunnen krijgen. Een aangepast ontwerp voor elke elektronische component optimaliseert de functionaliteit van het product en verlengt de levensduur.

Fase 2: prototyping

Prototyping van kabelbomen stelt het engineeringteam in staat hun ontwerp uit te testen alvorens over te gaan tot de massaproductiefase. Dit helpt om dure tussentijdse ontwerpwijzigingen en product/materiaalverspilling te voorkomen.

Fase 3: productie en assemblage

Aangezien elke assemblage moet worden aangepast aan de eindtoepassing, kan het productie- en assemblageproces variëren naargelang het type, de grootte en het beoogde doel van de harnasgordel. Er zijn drie basisstappen in de productie- en assemblagefase:

  • Draadsnijden en termineren.  Een draadsnijmachine zorgt ervoor dat de draden de juiste lengte hebben voor het product en dat de eindverbindingen correct en met de juiste sterkte worden gemaakt.
  • Aansluitingen. De uiteinden van de draden worden tot op de kern gestript om klemmen aan te brengen, zodat de draad kan worden verbonden met behuizingen of modules die een perfecte verbinding mogelijk maken met de apparatuur die wordt aangedreven.
  • Assemblage. Met behulp van een werkbank of een assemblageplaat worden de draden samengebundeld tot een geschikte kabelboom.

Fase 4: testen

De bedrading in de kabelassemblage wordt onderworpen aan elektrische veiligheidstests om te verzekeren dat ze functioneel is en betrouwbaar werkt, en dat ze correct is aangelegd voor de apparatuur waar ze naartoe gaat.

Procedures voor het testen van kabelassemblages

Kabelassemblages worden in de praktijk vaak blootgesteld aan zware omgevingsomstandigheden. Brand vormt een van de grootste risico’s voor elektrische toepassingen, en daarom zijn er verschillende testprocedures ontworpen om ervoor te zorgen dat kabels en draden adequaat worden beschermd tegen brandgerelateerde incidenten. De volgende ontvlambaarheidstests kunnen worden uitgevoerd op draden binnen kabelassemblages om ervoor te zorgen dat deze klaar zijn voor veilig gebruik:

  • UL 1061
  • UL Verticale Tray
  • UL 1666
  • CSA FT1
  • CSA FT2
  • CSA FT4

Naast kabelboom assemblage, bieden gespecialiseerde bedrijven ook vaak PCB service aan. Met deze service nemen bedrijven vaak het gehele printplaat proces van u over. Als u op zoek bent naar een bedrijf dat uw printplaten kan ontwerpen en produceren, dan kunt u vaak ook terecht voor kabelboom assemblage. Dit bevordert uw efficiëntie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven