Ga naar hoofdinhoud

Damen start bouw nieuw distributiecentrum

Damen Shipyards Vlissingen

Damen Shipyards Group is begonnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum. Het warehouse komt in  Schelluinen.

Damen Shipyards Group, dat eind 2023  in Vlissingen een nieuw dc heeft geopend,  doet dat nu in Schelluinen. De bouw is vorige week woensdag officieel van start gegaan met het plaatsen van de eerste heipaal.

Het distributiecentrum, dat wordt gebouwd door BMN De Klerk, wordt  oppervlakte van ongeveer 14.500 vierkante meter groot.  

Duurzaamheid

Het nieuwe pand is ontworpen met een sterke focus op energie-efficiëntie. Het zal volledig gasvrij zijn, een A++++ energielabel dragen, voorzien zijn van zonnepanelen op het dak en gebruik maken van verlichting met bewegingssensoren. Deze eigenschappen zullen het centrum een BREEAM-certificaat voor duurzame bouw opleveren, met de classificatie ‘very good’.

Het nieuwe distributiecentrum zal het huidige, verouderde pand van Damen op industrieterrein Avelingen-Oost in Gorinchem vervangen. Naast de ruime opslagfaciliteiten zal het nieuwe pand ook 800 vierkante meter aan kantoorruimte huisvesten.

De 48 medewerkers van de afdelingen Transport, Voorraadbeheer en Magazijn van Damen Shipyards Group, gevestigd in Hardinxveld-Giessendam, zullen vanaf februari volgend jaar hun intrek nemen in het nieuwe pand aan de Griendweg 64 op bedrijventerrein Schelluinen-West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven