Ga naar hoofdinhoud

Dachser in Zevenaar blijft uitbreiden


Dachser in Zevenaar heeft het nieuwe gedeelte van haar ‘Logistics Center’ in gebruik genomen. De uitbreiding van de overslagloods, gevestigd op Businesspark 7poort, telt ruim 3.319 vierkante meter. Door een snelle toename van de logistieke activiteiten was deze uitbreiding hoogst noodzakelijk, meldt de logistiek dienstverlener. Tevens zijn er plannen voor wederom een nieuwe uitbreiding en daarmee opnieuw een vergroting van het complex.

Afgelopen jaar werd tussen Dachser en de gemeente Zevenaar een koopovereenkomst getekend voor de aankoop van 8.100 vierkante meter grond. Dit was nodig voor de uitbreiding van de bestaande overslagloods van 7.092 vierkante meter. In het nieuwe gedeelte zijn 30 laadperrons gebouwd. Tegelijkertijd werd de portiersloge vernieuwd, de parkeerruimte voor vrachtwagens vergroot en de inrit voor personenauto’s verlegd. Door het hart van de loods loopt via een railsysteem in de vloer een 383 meter lange vloerketting. Door een palletwagen op deze ketting te plaatsen, kunnen loodsmedewerkers de zendingen efficiënt en met minimale inspanning van de ene naar de andere kant van de loods verplaatsen. Dit systeem verbetert tevens de veiligheid op de werkvloer.

Vloerketting van 383 meter lang

Dachser verhuisde in 2012 van bedrijventerrein Hengelder naar BusinessPark 7Poort. Destijds werd gekozen voor 7Poort vanwege de goede arbeidsmarkt in de regio, inclusief de ruimte voor grootschalige logistiek en de goede bereikbaarheid.

Blijven uitbreiden
De actuele uitbreiding markeert volgens manager John van den Berg een belangrijke fase in de geschiedenis van Dachser in Nederland. “Vanaf 1975 zijn we actief op de Nederlandse markt. Sinds die tijd hebben we ons netwerk flink uitgebreid. Om de groei de komende jaren het hoofd te kunnen bieden, moesten we onze loods nu al uitbreiden. We zijn trots op deze nieuwe mijlpaal. In Zevenaar hebben we alle mogelijkheden om mee te groeien met onze klanten en een compleet aanbod van logistieke diensten aan te bieden. In een latere fase zal het complex nog verder vergroot worden. En dat is goed voor de regio en de werkgelegenheid.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven