Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding opslagcapaciteit Dachser


Dachser versterkt zijn activiteiten op het gebied van contractlogistiek door heel Europa. Op dit moment worden er nieuwe faciliteiten gerealiseerd in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

In het kader van de uitbreiding van de opslagcapaciteit van Dachser ging eind juni de eerste schop de grond in voor de uitbreiding van het logistieke centrum in Hörsching bij Linz, Oostenrijk. Een geheel nieuw magazijn zal ongeveer 10.000 vierkante meter opslagruimte en meer dan 20.000 palletplaatsen bieden. Het nieuwe magazijn, waarin Dachser circa 10 miljoen euro heeft geïnvesteerd, zal naar verwachting in het begin van 2017 operationeel zijn.

Twee locaties

In Frankrijk heeft Dachser net zijn opslagcapaciteit op twee locaties uitgebreid. In Salon de Provence, Zuid-Frankrijk, is onlangs een locatie geopend voor de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, met 12.000 vierkante meter en ruimte voor 14.500 pallets. Daarnaast werd de bestaande opslagruimte uitgebreid in Reims, Noord-Frankrijk. Hier is in totaal ruimte voor 27.000 palletplaatsen. Deze locatie biedt contractlogistieke oplossingen met name voor wijn, sterke drank en industriële klanten.

Eurohub

De investering in de uitbreiding van het Überherrn Logistics Center (in de Duitse deelstaat Saarland) zal resulteren in een contract logistiek warehouse met 11.000 vierkante meter ruimte, met ongeveer 22.000 stellingplaatsen en 600 vierkante meter kantoorruimte. Het geïnvesteerde bedrag bedraagt hier ook 10 miljoen euro. De faciliteit moet tegen het einde van oktober 2016 klaar zijn en zal leiden tot 80 nieuwe banen op de middellange termijn. De locatie Überherrn heeft een dubbele functie in het Dachser netwerk: naast de normale dagelijkse werkzaamheden dient het logistieke centrum vanaf 20:00 uur ook als Eurohub voor de centrale verwerking van Europese groupage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven