Ga naar hoofdinhoud

CSB-System traceert rundvlees naar de bron


CSB-System AG heeft voor de Duitse vleesverwerker Vion Convenience een systeem voor volledige traceerbaarheid ontwikkeld (Tracking & Tracing).

Hiermee worden alle rundvleesproducten van het bedrijf in de distributieketen via de winkelverpakking herleid naar de oorspronkelijke veehouderij en het individuele oormerk. Het CSB-System gebruikt handmatige invoer via een CSB-Rack-station of een EDI afleveringsbon voor het verzamelen van alle gegevens en de volledige achtergrond van elke vleesbout die bij het bedrijf wordt afgeleverd.

EAN

Elk product krijgt een uniek partijnummer en een EAN-128-barcode toegewezen. Deze gegevens worden gebruikt om de stappen door de diverse verwerkingsfasen te monitoren en bevestigen, met gebruik van relevante CSB-System-stations, en om te garanderen dat alle stappen zorgvuldig worden uitgevoerd, gedocumenteerd en gecontroleerd. Wanneer slechts één grondstof wordt gebruikt, blijft het partijnummer hetzelfde. Wanneer er meerdere grondstoffen tegelijk worden verwerkt, bijvoorbeeld voor gehakt, wordt een nieuw partijnummer aangemaakt dat alle gegevens van de verschillende producten onderling met elkaar verbindt.

SSCC

Het systeem is compatibel met de fTrace-app, waarmee de consument op het punt van aankoop via een smartphone toegang krijgt tot dergelijke informatie, en kan eventueel ook beschikbaar worden gesteld voor gebruik met andere soortgelijke portalen. Hetzelfde systeem wordt gebruikt voor het verzamelen van gegevens voor voorverpakt vlees en tevens om de verschillende verpakkingselementen, zoals bakjes en folie, onderling met elkaar in verband te brengen. Het CSB-System geeft het nieuwe partijnummer voor het voorverpakte product vervolgens automatisch door aan het gewicht- en prijsetiketteersysteem, en verschaft prijsgegevens, ingrediënten en de inhoud voor QR-code voor fTrace. Ook een totalenprinter aan het einde van elk van de dertien lijnen in de fabriek wordt door het CSB-System gestuurd. Deze wijst aan elke doos en alle kratten een unieke SSCC toe. Daarnaast wordt voor elk voltooid pallet een hoofd-SSCC gegenereerd. Dit systeem vereenvoudigt het mobiele orderverzamelwerk, waarbij MDC’s worden gebruikt om rechtstreeks met het CSB-System te communiceren. Als volle pallets worden verzameld, hoeft alleen de hoofd-SSCC op het palletetiket te worden gescand. De software van het CSB-System houdt een inventaris van producten bij, boekt ze naar elke klantbestelling en genereert een verzendetiket, met daarop alle relevante product- en traceerbaarheidsgegevens. Wanneer bestellingen voor een bepaalde route verzendklaar zijn, worden op het verzamelregelstation vrachtbrieven geprint en stuurt het CSB-System deze gegevens tegelijkertijd naar de vervoerder. Dit maakt optimale planning van laadruimte mogelijk en maximaliseert de nauwkeurigheid van volledigheidscontroles door externe bedrijven. In deze fase worden de productgegevens bovendien naar fTrace overgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven