Ga naar hoofdinhoud

Crocs krijgen extra energie van R&W


Iedereen kent ze wel; de kleurrijke Crocs schoenen en klompen. Normaal gesproken verloopt de distributie rustig, in een 8-urige werkdag vanuit het distributiecentrum in Rotterdam. Hier worden vanuit een dc van 60.000 m2 (ca 30.000 palletplaatsen) dagelijks duizenden colli Europa in gestuurd.

Maar Crocs vormen nu eenmaal een seizoensproduct en dus vroeg het bedrijf via huisleverancier Jungheinrich om extra power. Die vond het bij R&W Traktiebatterijen. De opdracht was simpel:  Crocs wilde, uiteraard met minimale kosten, de werkdagen tijdelijk verdrievoudigen tot 3 ploegen van 8 uur. Dit moest gebeuren door het inhuren van batterijen en wisselbokken. En dat liefst al volgende week….

   Crocks R&W 1  Crocks R&W 2

Gelukkig bleken de Jungheinrich trucks uit voorzorg reeds voorzien te zijn van een rollenbed onder de batterijen, waardoor gekozen kon worden voor een wissel-oplossing zonder takel. Dit kwam ook de levertijd zeer ten goede. R&W zorgde binnen 5 werkdagen voor acht stapelbare wisselbokken (buiten de seizoenpiek elders op te stapelen), een mobiele wisselwagen, inzetbaar met EPT en heftruck en acht wisselbatterijen, waardoor de operatie de seizoenspiek goed kan opvangen.

 Crocks R&W 4  Crocks R&W 6

RoRo
Door de roll-on-roll-off oplossing met speciale nylon wielen kan bovendien de wisseling handmatig uitgevoerd worden door iedere chauffeur. De nieuw geleverde HF-laders zijn instelbaar voor 12-urige en 8-urige laadtijden met een minimaal stroom- en waterverbruik. De batterijen worden vanaf de wisselbokken op een (mobiele) wisselwagen gerold en geborgd, waarna de wisselwagen enkele meters verderop de batterij-wissel kan uitvoeren. De wisseling kan zo binnen enkele minuten snel en vooral veilig uitgevoerd worden. De trucks zijn hierdoor het hele etmaal inzetbaar.

 Crocks R&W 5  Crocks R&W 7
 
150 verschillende Crocs

Het populaire schoeisel van Crocs wordt wereldwijd verkocht in zo’n 150 uitvoeringen; wie op de europese website gaat kijken, krijgt enigszins een beeld van het assortiment. Het moederbedrijf in Colorado/USA ontwikkelde de eerste produkten in 2002 en sindsdien is de afzet van deze produkten enorm gegroeid. Sinds de start zijn er wereldwijd ruim 50 miljoen paar schoenen geproduceerd, waarvan het Europese deel via het DC in Rotterdam verspreid wordt naar alle landen binne Europa.
Hier zorgen ongeveer 200 medewerkers voor de dagelijkse distributie van gemiddeld 25 lossingen en ladingen in een 2-ploegendienst.

Crocks schoenen 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven