Ga naar hoofdinhoud

Costo en Hänel richten Brezan magazijn in

Orderpick trolley met PTL van Costo bij Brezan

Costo werkt samen met Hänel aan de inrichting van een nieuw magazijn van Brezan Automaterialen in Ede (onderdeel van de PartsPoint Group).

Hänel realiseerde het project in samenwerking met adviesbureau Groenewout uit Breda. Het magazijn is bedoeld voor de kleine onderdelen van automaterialen groothandel Brezan. Hänel schakelde Costo in voor de centrale aansturing via het Arrow WMS, de aansturing van de liften en de picktrolleys met ‘Drop-to-Light’ techniek, oftewel een eigen benaming voor ‘Put/Pick-to-Light’ (PTL). De twaalf plateauliften Hänel Pick-o-Light-Vario benutten de maximaal beschikbare hoogte in het magazijn en bieden een groot opslagvolume, op een beperkt vloeroppervlak.

Orderverzamelproces

Hänel deed een beroep op Costo voor de aansturing van de machines en het orderpickproces. Het ‘Pick-and-Drop-to-Light’ systeem werd verder geperfectioneerd. Opdrachten worden via het software systeem van Xtend (zusterbedrijf van Costo) rechtstreeks naar de liften verzonden en via slimme, optische signalen wordt de orderverzamelaars verteld waar zij de onderdelen moeten picken en in welke verzamelbak zij de producten moeten plaatsen.

Via licht gemarkeerd

De verzamelbakken staan op picktrolleys. Deze picktrolleys bevinden zich direct tegenover de desbetreffende liftgroep. De opstelling is verdeeld in vier zones, met elk drie liften en vijf picktrolleys. De inslag van de goederen gebeurt op de omgekeerde wijze. Alle componenten van dit opslag- en orderverzamelsysteem zijn op elkaar afgestemd, waaronder ook het Pick-o-Light-Vario concept.

Het bijzondere van dit pickproces is dat het artikel in de werkopening door de Hänel Pick-o-Light-Vario via licht wordt gemarkeerd; hierdoor is verwisseling of fout picken bijna onmogelijk. Het aantal te pakken producten wordt direct op de besturing weergegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven