Costo automatiseert Wenco DC Ga naar hoofdinhoud

Costo automatiseert Wenco DC


De Duitse groothandel voor de retail Wenco heeft een nieuw automatisch transport- en zonepicksysteem van Costo aangeschaft.

Het systeem komt te staan in het logistieke distributiecentrum van Wenco. Costo is verantwoordelijk voor ontwikkeling, levering en implementatie. Costo levert op de begane grond een aanpassing aan het bestaande systeem en op de bestaande entresolvloer van het dc een dubbel uitgevoerd zonepicksysteem. Op de begane grond wordt het huidige transportsysteem ingekort en verder aangevuld met een nieuw conveyorsysteem.

Robots en liften
Op de 1e verdieping wordt het nieuwe systeem van Costo geplaatst. Tevens wordt op de entresolvloer een dubbel uitgevoerd zonepicksysteem geplaatst. Met behulp van robots (ontstapelaar) worden de orderpickbakken op de conveyorbanen geplaatst. De bakken worden op twee banen boven elkaar aangeboden aan de pickers . Het geheel bevat 5 pickzones, per zone kunnen tegelijkertijd 18 bakken worden aangeboden. De installatie bestaat verder uit ca. 210 m aangedreven onder andere conveyorbanen, labelapplicators, pushers. Verder zal het magazijn worden uitgerust met plateauliften waaruit men de onderdelen zal picken. Deze liften gaan maar liefst 12 meter hoog. Het volledig systeem wordt aangestuurd door de software van Xtend (zusterbedrijf Costo) en gekoppeld aan het WMS van Wenco.

Non-food
Wenco is leverancier van non-food goederen aan diverse retailbedrijven in Duitsland en in delen van Europa. Het assortiment bestaat uit duurzame huishoudelijke gebruiksgoederen en consumentenproducten, waaronder ook speelgoed. Wenco heeft 12 kantoren, waaronder het hoofdkantoor gevestigd in Essen, de overige 11 regiokantoren zijn verspreid over Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven