Coronacrisis: thuisbezorgdiensten draaien overuren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Coronacrisis: thuisbezorgdiensten draaien overuren


Omdat het mensen wordt afgeraden naar buiten te gaan en restaurants gesloten zijn, worden er steeds meer maaltijden besteld. Restaurants hebben zich dan ook massaal aangemeld bij de bezorgdiensten Thuisbezorgd en Deliveroo. 

De thuisbezorgdiensten moeten in verband met het coronavirus wel extra hygiënemaatregelen nemen in de keuken en moet het eten ‘contactloos’ worden bezorgd. 

De bezorgplatformen gaan er niet van uit dat maaltijdbezorgingen alsnog tijdelijk worden verboden. “Wij houden hier geen rekening mee”, aldus een woordvoerder van Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, tegen Nu.nl.”In de landen om ons heen gaat het nog gewoon door. Mensen moeten toch eten en in de supermarkt kom je meer in contact met mensen dan bij een contactloze bezorging.”

Duitsland: veel meer vraag naar vierkante meters

Ook in Duitsland bestellen steeds meer mensen online. En dat heeft indirect ook geleid tot een grotere vraag naar logistieke ruimte voor thuisbezorgdiensten. 

Umut Ertan: vraag naar extra ruimte groeit ‘exponentieel’…

“We ervaren in al onze vestigingen een grote vraag naar huurruimte voor thuisbezorgdiensten. Vanwege de golf van online thuisbezorging willen deze aanbieders hun bestaande opslagcapaciteiten aanzienlijk uitbreiden “, zegt Umut Ertan, de oprichter van Realogis-RLI-groep, dat logistiek vastgoed verhuurt. 

Ook de vraag van supermarkten en groothandels naar nieuwe vierkante meters groeit ‘exponentieel’, aldus Ertan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven