Copal levert bags handling line aan Nestlé • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Copal levert bags handling line aan Nestlé

Copal bags handling line opstelling met componenten van Symach en Webo techniek

Copal Development uit ‘s-Heerenberg levert na de zomer een nieuw ontworpen bags handling line aan voedingsmiddelenconcern Nestlé in Zwitserland.

De bags handling line (BHL) lost jute zakken met koffiebonen uit containers zonder fysieke inspanning. Ook detecteert het systeem vochtigheid, neemt monsters van de inhoud en palletiseert de zakken aan het eind van de bags handling line volautomatisch. Afgekeurde zakken (gescheurd, of te vochtig) worden automatisch van de lijn gescheiden. Deze Copal BHL staat aan het begin van de lijn en is in dit geval een logische doorontwikkeling van de reeds langer bestaande Copal C1 en C2. De BHL heeft een aangepaste grijpkop voor jutezakken. Deze Spidergripper werd vorig jaar al voor het eerst op diverse vakbeurzen getoond. Direct achter de ‘bags handling line’ zijn speciaal voor Nestlé de stationaire systemen van Symach en Wemo-Techniek gekoppeld voor de verdere afhandeling.

Video
De video toont het automatisch lossen van zakken uit een container met een C2 met Spidergripper voor jute zakken, met daarachter het klantspecifieke BHL systeem voor Nestlé.

Geen fysieke arbeid
Concreet betekent dit voor de medewerkers van Nestlé dat zij niet meer belast worden met zware fysieke arbeid. De jutezakken met koffiebonen wegen ruim 60 kg per stuk en werden voorheen met 2 man handmatig gelost uit de container. Dat was arbotechnisch een onhoudbare situatie en leverde veel blessures en ziekteverzuim op. Bovendien vergde het handmatig lossen relatief veel tijd en daarmee arbeidskosten. De Copal BHL wordt bediend door slechts 1 operator en deze lost een volle container zonder fysieke inspanning viermaal sneller dan manueel en heeft volgens Copal een relatief snelle terugverdiendtijd (ROI).

Multifunctioneel
De container stripper systemen van Copal Development zijn ook geschikt om mixed loaded containers met verschillende kartonnen dozen en gewichten automatisch en snel te lossen uit containers. Hierbij is elk gewenst stapelpatroon van de lading na het lossen mogelijk, op diverse palletformaten. De automatische lossystemen van Copal zijn zelfstandig verrijdbaar en kunnen binnen aan het dock worden geplaatst. Het systeem kan echter ook op een trailer worden gemonteerd en is dan mobiel inzetbaar, zodat deze ook buiten containers lossen, mits deze op dezelfde hoogte staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven