Complete heftruck op de Farbo-lijst • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Complete heftruck op de Farbo-lijst


Voor het eerst staat er dit jaar een complete heftruck op de Farbo-lijst, zonder dat daarvoor expliciet één aanleiding is aangegeven. De series 8000 en 9000 van het Deense DanTruck voldoen aan alle eisen om in hun geheel op de bekende subsidielijst van SZW terecht te komen.

Importeur Bas Mulder van Bas Mulder Heftruckservice in Terborg trok begin dit jaar de stoute schoenen aan en meldde zijn complete serie acht- en negentonners aan bij de Farbo, zonder specifieke kenmerken van de trucks expliciet te benoemen. “Daar keken ze aanvankelijk wel van op bij de Farbo.”

Het is gebruikelijk om een truck aan te melden vanwege een expliciete ergonomische toepassing of voorziening. “De samenstellers van de lijst vonden het dan ook in eerste instantie een beetje vreemd dat ik twee complete series van DanTruck voor de subsidieregeling aanbood. Maar ze bleken inderdaad aan alle voorwaarden te voldoen en kennen nu dus allebei de Farbo-subsidie van 10 procent.”

Wat de trucks van DanTruck vooral onderscheidt van de collega’s in dit zelfde zware segment (8 en 9 ton), is het buitengewoon lage aantal decibellen op oorhoogte. De 8000 serie kent slechts 70 db op oorhoogte; de 9000 serie 71 db. De trucks zijn, conform de Farbo-eisen, allemaal voorzien van roetfilter en katalysator. Ze staan qua ergonomie op een zeer hoog niveau en gebruiken biologische olie. De DanTruck machines rijden bovendien zeer zuinig; zo verbruikt de 9-tonner slechts 5,6 liter brandstof per uur, daar waar de gemiddelde collega in dit zelfde segment zo’n 9 liter nodig heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven