Cognex ontwikkelt visionoplossing voor DePuy Spine • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Cognex ontwikkelt visionoplossing voor DePuy Spine


Cognex heeft samen met Compar een flexibele en schaalbare visionoplossing ontwikkeld voor DePuy Spine, fabrikant van chirurgische implantaten. Dankzij de oplossing kan DePuy Spine zijn producten nog gemakkelijker inspecteren en identificeren.

De visionloplossing van Compar is gebaseerd op de Cognex PC Vision.

 De Puy Spine

Eerder waren inspectie en identificatie handwerk, maar door aangescherpte regels bleek dat alleen visiontechnologie de oplossing biedt. Flexibele onderdeelautomatisering met gebruik van een desktoprobot en een Compar visionsysteem dat de kracht integreert van de Cognex PC Vision bewees zich als geschikter en economischer dan een geheel geautomatiseerde in-line inspectie

Barcodescanner
Elk implantaat wordt in de cel van een blisterpak gezet. Elke batch kan geïdentificeerd worden door een code en bepaalde nesten kunnen leeg zijn. De producten worden geïnspecteerd in hun individuele nest door ze door een desktopvisionysteem te laten lopen.

Het autonome inspectiesysteem (AIS) bestaat uit een 2-assige desktoprobot en een Cognex PC Vision platform. De camera zit op de y-as van de desktoprobot, terwijl de blisterverpakkingen onder de camera in de x-richting worden bewogen. Er kunnen verschillende inspecties voor elk nest worden uitgevoerd. Om de invoer van gegevens per batch te vereenvoudigen is het systeem voorzien van een barcodescanner. De geïnspecteerde gegevens worden vergeleken met de ingestelde waarden en toegestane toleranties. Als er een fout product wordt ontdekt, gaat er een alarm af en kwaliteitspersoneel verwijdert het product voor handmatige inspectie.

Door het inspectieproces te automatiseren met vision, kan DePuy er zeker van zijn dat de resultaten op betrouwbare wijze worden opgeslagen voor elke batch.

Belangrijkste voordelen
– Integratie van vision in een mechanische omgeving waarmee inspectie van de gehele batch in één keer mogelijk is
– 100% inspectie- en kwaliteitscontrole van medische implantaten voordat ze
over de hele wereld verstuurd worden
– Volledige traceerbaarheid
– Handmatige procedure wordt efficiënter gemaakt
– Camera hoeft niet exact gepositioneerd te worden en de resultaten zijn
nog steeds betrouwbaar.

“Wij zijn zeer verheugd over de visioninstallatie. Dankzij de geautomatiseerde oplossing van Cognex en Compar schatten wij alleen al een tijdsbesparing in van meer dan CHF 100.000 voor het eerste jaar, hetgeen een prima rendement van onze investering betekent.”, zegt Johann Faneca, productiemanager bij DePuy Spine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven