Ga naar hoofdinhoud

Chep voorziet pallets van track&trace systeem


Chep voegt Internet of Things toe aan zijn pallets. De techniek moet zorgen voor meer efficiëntere en transparantere supply chain.

Een track & trace-systeem dat de bewegingen en locatie van blauwe Chep pallets in het poolingsysteem volgt. Chep wil zo zorgen voor meer efficiëntie, transparantie en controle in de supply chain.

Internet of Things pallets

Chep ontwikkelde in samenwerking met BXB Digital een digitale oplossing op basis van IoT (Internet of Things) om de operationele efficiëntie van de toeleveringsketens van haar klanten te verhogen. In een proefproject worden een aantal pallets van CHEP uitgerust met track & trace-technologie. Het beoogde doel is de bewegingen van de ladingdragers en de daarop vervoerde producten beter zichtbaar te maken door ze te lokaliseren en zo verloren pallets en dus onnodige palletkosten tot een minimum te beperken.

 Voordelen track & trace-technologie

De trackers die bevestigd worden aan de pallets zorgen voor een volledige zichtbaarheid in de toeleveringsketen. De ingebouwde sensoren rapporteren informatie zoals de locatie en conditie van CHEP’s ladingdragers terwijl ze zich door de supply chain bewegen. Geaggregeerde statistieken over de toeleveringsketen maken het bijvoorbeeld gemakkelijker om goederen gericht en tijdig te identificeren en beheren. Ook op onderbrekingen en andere plotse gebeurtenissen in de bevoorradingsketen kan snel worden gereageerd. De grotere transparantie zorgt voor het volledig in kaart brengen van de keten en de traceerbaarheid van alle goederen. Een positief neveneffect is dat wordt voorkomen dat pallets zoek raken en zo uit het poolingsysteem verdwijnen.

Pilots

Het proefproject startte eerder dit jaar in Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal. In totaal namen elf detail- en groothandelaars deel aan de proeven om inefficiënties en de oorzaak van palletverlies in hun supply chains op te sporen. Het project zal binnenkort van start gaan in verschillende landen in Midden- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven