Centraal Boekhuis breidt capaciteit uit • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Centraal Boekhuis breidt capaciteit uit


Centraal Boekhuis in Culemborg heeft, in verband met een toenemende vraag naar boeken, diverse aanpassingen moeten doen om de capaciteit uit te breiden. Centraal Boekhuis (CB) is een geavanceerd logistieke dienstverlener, die vanuit het magazijn in Culemborg ruim 95 procent van alle in Nederland en Vlaanderen verkrijgbare boeken aan de boekhandel levert.

Van Riet heeft in de afgelopen periode meerdere projecten uitgevoerd die de logistieke prestaties van CB verhogen. Zo is het orderpickgebied voor de Boeken Groep Nederland uitgebreid met enkele paktafels. Naar iedere paktafel worden lege bakken aangevoerd, waarbij de paktafel dient als drager voor de verzamelde boeken. De volle bak wordt vervolgens afgezet op een baan die invoert op een centrale afvoerlijn.

Flexibele situatie
Daarnaast heeft CB een tweede bakkenbuffer in gebruik genomen. Van Riet heeft hiervoor de aanvoer- en afvoer gerealiseerd. Door slim gebruik van overzettechnieken is een flexibele situatie gecreëerd waarmee bakken van diverse aanvoerstromen naar verschillende afvoerrichtingen getransporteerd kunnen worden (1e en 2e bakkenbuffer en bypass). Ook is er een aansluiting gemaakt vanuit het handmagazijn naar het ONE-gebied.
Samen met CB zijn in een projectteam de oplossingen ontwikkeld die het beste passen bij de operatie. Uitvoering heeft plaatsgevonden terwijl de klanten hier niets van mochten merken, waardoor het serviceniveau ongewijzigd bleef.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven