Ga naar hoofdinhoud

CB Fashion kiest verdeelkasten van Maas IL

CB Fashion

CB Fashion implementeert in zijn distributiecentrum in Helmond een nieuw orderpickproces met tien verdeelkasten en put-to-lighttechnologie. Het orderpickproces wordt door Maas IL ingericht voor de webwinkel van V&D, dat in juli besloot de fulfilment uit te besteden aan CB.

De logistiek dienstverlener heeft opnieuw Maas Internal LogistiX ingeschakeld voor levering van de technologie inclusief besturingssoftware en afvoerbanen. Eerder al leverde deze system integrator een soortgelijk systeem in Culemborg voor de verwerking van online bestelde boeken. Met dit systeem is het mogelijk om per uur 1.200 orders met alleen kleding en 1.000 orders met andere producten te verwerken. Dat is ruimschoots voldoende voor de aantallen die CB op piekmomenten verwacht te verwerken.

Verdeelkasten
De tien verdeelkasten met in totaal 600 verdeelvakken verrijzen op de begane grond van het distributiecentrum van CB Fashion in Helmond. In deze verdeelkasten worden de artikelen geplaatst die de orderpickers van CB hebben verzameld op de drie entresolvloeren erboven. Zodra een orderpicker met zijn ringscanner een artikel scant, gaan de twee put-to-light-displays aan weerszijden van één van de verdeelvakken branden. Als hij het artikel in het aangegeven vak heeft gelegd en het volgende artikel scant, licht het volgende vak op, net zo lang tot alle verzamelde artikelen zijn verdeeld.

Batchpicking
De verdeelkasten stellen CB in staat om de online orders van de webwinkel van V&D in batches te verzamelen. Daartoe worden de orders van zestig klanten tot één batch samengevoegd, waarna deze batch wordt verdeeld over verschillende orderpickers die elk hun eigen deel van orderpickgebied bestrijken. De verdeelkasten maken het mogelijk om de verzamelde artikelen op efficiënte wijze per klant te consolideren.

Orderpickkarren
“V&D heeft een groot online assortiment, verdeelt over een groot gebied, waarover de picklocaties verspreid liggen. Als we dan gaan orderpicken op klantniveau, moeten onze orderpickers veel langere afstanden afleggen. Een alternatief is orderpicking voor meerdere klanten tegelijk met behulp van orderpickkarren, maar dan moeten we de gangpaden tussen de legbordstellingen breder maken om de karren elkaar te kunnen laten passeren en wordt het totale orderpickgebied nog groter”, verklaart Peter Coenen, projectmanager van CB.

Verpakken
Aan de andere zijde van de verdeelkasten kunnen de medewerkers van CB op een scherm zien welke orders gereed zijn. Als ze een order selecteren, wordt automatisch een pakbon uitgeprint en geven de oplichtende displays aan in welk vak de betreffende artikelen liggen. Als de artikelen zijn uitgenomen en gecontroleerd, heeft de medewerker twee opties. Als de order alleen uit kleding bestaat, legt hij de artikelen in stapels op een transportband die leidt naar een bagging machine. Deze machine verpakt de artikelen inclusief pakbon volledig automatisch in een draagtas met daarop een verzendlabel. Alle andere orders plaatst de medewerker in een krat die via een conveyor wordt afgevoerd naar één van de tien inpaktafels. Een inpakmedewerker verpakt de artikelen in een passende doos, waarna de lege bakken weer via een zwaartekrachtbaan worden afgevoerd naar de verdeelkasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven