BT smallegangenoplossing voor Vlastuin • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

BT smallegangenoplossing voor Vlastuin


Vlastuin Rolling Equipment BV in Kesteren heeft voor het bevoorraden van één van haar productielijnen gekozen voor een BT Veflex VR 1.5 man-down smallegangentruck van BT Nederland. In Kesteren worden door honderd medewerkers metaalcomponenten, plaatwerkconstructies en complete eindproducten (containertrailers) geproduceerd.

Iedere week worden twaalf flexitrailers en één combitrailer voor container transport geproduceerd. De Veflex VR 1.5 wordt bij Vlastuin ingezet om bulkladingen met onderdelen direct te bevoorraden bij de doorrolstellingen aan de productlijn. Hierdoor is tussenopslag overbodig. Bijkomend voordeel van de machine is dat er meer werkruimte wordt gecreëerd aan de productielijnen, doordat de gangpaden zijn verdicht.
Daarnaast was er de behoefte om op grondniveau pallets te verplaatsen met een pallettruck. Inductiegeleiding was geen optie omdat het bewapeningsijzer te hoog in de vloer zat. De enige oplossing was om de geleiding uit te voeren aan één zijde, een zogenaamde U-profielgeleiding. Dit is met hulp van BT aangelegd.
“Doorslaggevend voor de keuze van BT als leverancier was de mogelijkheid van een demo, actief meedenken in een oplossing en de jarenlange expertise op het gebied van smallegangentrucks.” verklaart Sander de Vree, logistiek coördinator bij Vlastuin Rolling Equipment.
De geleverde Veflex VR1.5 smallegangentruck heeft een basiscapaciteit van 1.500 kg. De maximale hefhoogte is 11.000 mm. De minimale gangpadbreedte voor deze truck bedraagt 1.460 mm.

Foto: Sebastiaan Evers – Field Sales vertegenwoordiger BT Nederland draagt de smallegangentruck over aan de heer Sander de Vree – logistiek coördinator Vlastuin Rolling Equipment B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven