BREEAM ‘outstanding’ certificering voor Kloosterboer • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

BREEAM ‘outstanding’ certificering voor Kloosterboer

Kloosterboer Velsen.

Kloosterboer Velsen heeft op 19 december 2017 als allereerste vrieshuis in Europa, het hoogst haalbare BREEAM certificaat “outstanding” behaald voor de uitbreiding en aanpassing van het bestaande vrieshuis. De uitbreiding met een oppervlakte van 15.000 m2 is zo’n 10% energiezuiniger dan vergelijkbare projecten.

Voor de uitbreiding is gebruik gemaakt van de meest vernieuwende technieken. Zo zijn er 2.500 zonnepanelen geplaatst op de aluminiumkleurige daken voor een zo hoog mogelijk rendement, waarmee de uitbreiding energieneutraal is. Het besturingsprogramma van de vriesinstallaties is in eigen beheer geschreven, waarbij een belangrijke focus is gelegd op optimalisatie en energiebesparing. Tevens zijn de bestaande hallen opgenomen in de nieuwe besturing, zodat de optimale mix gemaakt wordt van de energiebehoefte, het aanbod van de zonnepanelen en de afname van energie uit het elektriciteitsnet op de meest gunstige momenten. Het hele gebouw is voorzien van LED verlichting met aanwezigheidsdetectie.

Skybox

Als markant uitkijkpunt op het Noordzeekanaal is ook een zogenaamde skybox gebouwd; een vergader-, conferentie- en instructieruimte, voorzien van hightech installaties, zoals een revolutionaire warmtepomp.

Duurzame aanpak

Naast de vestiging in Velsen heeft de vestiging Kloosterboer Cool Port ook de nodige maatregelen genomen om de certificering ‘outstanding’ te behalen. Eerder is voor de uitbreiding op de Maasvlakte in Rotterdam het 3-sterren certificaat ‘very good’ behaald en zijn bij de vestiging in Vlissingen 4 windturbines geplaatst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven