Ga naar hoofdinhoud

Breder opleidingsaanbod Slimstock Academy


In het voorjaar van 2015 lanceert de Slimstock Academy 2 nieuwe opleidingen. Het betreft de Masterclass Forecasting en de Masterclass Voorraadoptimalisatie met Slim4. Beide worden gedoceerd door Paul Durlinger, die sinds 2010 ook de Slimstock Minor Voorraadoptimalisatie leidt.

“Slimstock ontwikkelt zich meer en meer als een kennisbedrijf”, stelt Michel Winter, Business Manager bij Slimstock. “Ons doel is het optimaliseren van voorraden in de supply chain. Dit kunnen we bereiken door elk niveau in de keten beter op te leiden.” De twee nieuwe Masterclasses richten zich dan ook op verschillende functies binnen bedrijven. Zo is de Masterclass Forecasting bedoeld voor supply chain professionals die met name op strategisch niveau te maken hebben met vraagvoorspellingen. Durlinger: “In één dag leren de deelnemers alles over de gevolgen van onnauwkeurige voorspellingen.” Ook worden handvatten uitgereikt voor het verzamelen van de juiste data.

Voorraadoptimalisatie

De Masterclass Voorraadoptimalisatie met Slim4 is ontwikkeld voor Slim4 gebruikers en supply chain managers die verbeterplannen willen uitzetten in hun eigen supply chain. “In deze driedaagse Masterclass ligt de focus op de vertaling van theorie naar praktijk met behulp van Slim4”, vertelt Winter. “In twee dagen tijd leren de deelnemers hoe ze de uitkomsten van de software moeten interpreteren en kunnen inzetten voor supply chain optimalisatie.” Vervolgens kunnen ze optioneel een presentatietraining van een dag volgen. Winter: “We merken namelijk dat operationele medewerkers het lastig vinden het management te overtuigen van de noodzaak van bepaalde beslissingen.” Op de terugkomdag ruim een week later, presenteert iedere deelnemer zijn of haar eigen praktijkcase.

Slimstock Academy

Naast de nieuwe Masterclasses biedt Slimstock diverse trainingen, workshops en een supply chain game. Op dit moment is alweer de zeventiende groep studenten bezig met de Slimstock Minor Voorraadoptimalisatie. Tien groepen volgden de standaard Minor. De overige zes volgden een maatwerkopleiding ontwikkeld in samenwerking met klanten. “De Masterclasses worden opgezet volgens dezelfde principes als de Minor: een gestructureerd programma, kleine groepen en toepassing van de theorie op de dagelijkse praktijk”, besluit Winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven