Ga naar hoofdinhoud

Bos Logistics AEO gecertificeerd


Bos Logistics is als een van de eerste lucht- en zeevrachtvervoerders AEO (Authorised Economic) gecertificeerd. Op 27 mei 2011 heeft de douane de certificaten voor verschillende vestigingen van Bos Logistics uitgereikt. Het certificaat waarborgt dat het goederenverkeer veilig de hele logistieke keten doorloopt.

Sinds de aanslagen op 11 september 2001 zijn de regels ten aanzien van veiligheid verscherpt. Die regels leidden ertoe dat bedrijven die internationaal actief zijn bij een grensovergang strenger worden gecontroleerd. Sinds september 2007 kent de Europese Unie het AEO-certificaat. Bedrijven die aan de voorwaarden voor een dergelijk certificaat voldoen worden minder streng gecontroleerd. Hierdoor zijn ze minder tijd kwijt bij grensoverschrijdende handel. Bij een AEO-certificaat controleert de douane vooraf of een bedrijf betrouwbaar is.
Het leveren van kwaliteit is een van de pijlers van de onderneming. Bos Logistics is ISO gecertificeerd en heeft daarnaast de hoogste certificering met betrekking tot veiligheidseisen (TAPA-A). Bovendien heeft het bedrijf het ACN Security Certificaat en is erkend luchtvrachtvervoerder. De certificering voor de AEO is nu aan de lijst van kwaliteits- en veiligheidsnormeringen toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven