Bol.com verstuurt driekwart van pakketjes zonder opvulmateriaal • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bol.com verstuurt driekwart van pakketjes zonder opvulmateriaal


Bol.com schrapt grotendeels het opvulmateriaal in pakketjes. Dit jaar al wordt 75 procent van de pakketjes zonder de gerecyclede papieren opvulling verstuurd. Dat is mogelijk dankzij verpakkingsmachines die pakketjes nog nauwkeuriger op maat maken én een nieuw vuladvies voor handmatig inpakken.

De webwinkel gebruikt hierdoor niet alleen minder verpakkingsmateriaal, ook zijn de pakketjes kleiner. Zo kunnen er meer tegelijk mee in de bus. Deze duurzame verpakkingsmaatregel is onderdeel van de ambitie van bol.com om de CO2-uitstoot per pakket terug te brengen naar 0 gram in 2025. Wij schreven daar eerder al dit artikel over op Warehouse Totaal.

Vuladvies
Verpakkingen maken ongeveer twintig procent uit van de totale CO2-uitstoot van bol.com. Omdat dit een substantieel aandeel is, kan bol.com met duurzame verpakkingsinnovaties een aanzienlijke impact maken op het verkleinen van de directe ecologische voetafdruk.

Naast het inpakken met meerdere verpakkingsmachines, ontwikkelde bol.com een systeem waarmee collega’s in het distributiecentrum ook handmatig zo duurzaam mogelijk kunnen inpakken: het vuladvies. Op een tablet krijgt een medewerker te zien of er wel of geen vulmateriaal gebruikt moet worden bij het op maat verpakken van een artikel.

Bol.com verduurzaamt niet alleen voor het bedrijf zelf, zegt ‘Lead MVO’ Jori Ebskamp: “Het komt onze tien miljoen klanten, onszelf, en het milieu ten goede wanneer we het verpakkingsmateriaal tot een minimum weten te beperken.”

23 Eiffeltorens aan karton

Onlangs kondigde bol.com al aan waar mogelijk de herkenbare bol.com-doos helemaal weg te laten. Wanneer een artikel echter breekbaar of kwetsbaar is, heeft het extra bescherming nodig tijdens de bezorging. Dan zal bol.com wel een kartonnen doos gebruiken en deze in enkele gevallen opvullen, om verspilling van artikelen te voorkomen. Daarnaast heeft bol.com in 2018 een stapel ter hoogte van 23 Eiffeltorens aan karton bespaard, alleen al door het karton dunner te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven