Ga naar hoofdinhoud

Blockchain ‘belangrijke stap in digitalisering van handel’


Maqta Gateway, een dochteronderneming van Abu Dhabi Ports, heeft Silsal ontwikkeld; een op blockchain gebaseerde technologie die de efficiëntie in de logistieke sector moet verbeteren. Dit meldde Construction Business News, afgelopen weekend.  

Volgens de nieuwssite zal Silsal aanvankelijk beschikbaar zijn voor expediteurs en hun klanten, waarbij het nieuwe systeem wordt uitgerold naar ‘de rest van de handelsgemeenschap als een aanvulling op de bestaande ‘MPCS’ (Maqta’s Port Community System).’ Met behulp van een interne blockchain hoopt Abu Dhabi Port papierwerk te verminderen, real-time statusupdates mogelijk te maken en informatie-uitwisseling te versnellen.

Silsal is intern ontwikkeld in het Digital Innovation Lab van Maqta Gateway en is in de praktijk getest met strategische klanten van Abu Dhabi Ports. Noura Al Dhaheri, CEO van Maqta Gateway, noemde blockchain-technologie een’ belangrijke stap in de digitalisering van handel.’ De logistieke sector en de scheepvaartindustrie zijn zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van blockchain solutions. Het World Economic Forum schat dat de technologie 20 procent van de totale kosten van fysiek transport wereldwijd zou kunnen besparen. De CEO van FedEx betitelde de blockchain als de ‘volgende grens’ voor wereldwijde toeleveringsketens.

Bron: cryptoinsiders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven