Ga naar hoofdinhoud

Bijzonder orderpicksysteem voor Timberland


Het nieuwe Europees distributiecentrum van Timerland, dat momenteel wordt gebouwd in Almelo, krijgt een wel heel bijzonder opslag- en orderpicksysteem. Als het dc straks operationeel is komen compacte stellingen naar de orderpicker toe. De stellingen worden daartoe opgepakt door robot aandrijfuntis/agv’s. De oplossing kan producten van verschillende formaten en vormen aan en elimineert automatisch kostbare looptijden. Met het systeem hoopt Timberland de productiviteit en de ordernauwkeurig flink te verhogen. Voorraden en orders moeten straks voor 99,99% nauwkeurig zijn.
Het bijzondere systeem wordt geleverd door het Amerikaanse Kiva Systems en zal door Timberland worden ingezet voor de automatisering van leveringen aan groothandel, retail en consument. “Ons vorige systeem was gebouwd rondom een crossbelt sorter. Om meerdere workflows efficiënt te kunnen managen hadden we echter behoefte aan meer flexibiliteit”, licht David Rupert, senior manager of engineering bij de Amerikaanse producent van outdoorkleding en schoenen, toe. “Met het Kiva-systeem kunnen klantspecifieke zendingen snel en eenvoudig door hetzelfde systeem en houden we een betere controle op onze voorraden”, aldus Rupert.
De verhuizing naar het nieuwe EDC staat gepland voor het voorjaar van 2012. Met de verhuizing van Enschede naar Almelo is een totale investering gemoeid van 50 miljoen euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven