Ga naar hoofdinhoud

Bied medewerkers kwalitatief goede bedrijfskleding binnen je magazijn Als werkgever heb je de plicht een veilige werkomgeving te bieden aan medewerkers van je organisatie. Zeker binnen een groot magazijn is die veiligheid lang niet altijd gegarandeerd. Denk aan het grote aantal bewegingen dat hier dagelijks voorkomt: vorkheftrucks zorgen voor het laden en lossen van vrachtwagens, robots zorgen geheel geautomatiseerd voor het uit de schappen pakken van de juiste producten om bestellingen te kunnen verzenden, enzovoorts. Je verkleint het risico op ongelukken binnen een magazijn door medewerkers opvallende bedrijfskleding te laten dragen. Denk bijvoorbeeld aan werkjassen met reflecterende strepen. Ze komen niet alleen binnen het magazijn van pas, maar ook daarbuiten. Laat de werkjassen dragen door medewerkers die aanrijdende vrachtwagens buiten naar de juiste plek rondom het magazijn loodsen. 

Keuze uit verschillende soorten veilige werkkleding 
De keuze voor een werkjas met reflecterende strepen is niet de enige optie die je hebt bij het bestellen van werkkleding voor je medewerkers. Denk ook aan de mogelijkheid om werkjassen in een kleur te bestellen, passend bij de huisstijl van je organisatie. Ideaal voor de mensen op kantoor, of bijvoorbeeld voor orderpickers. De werkjassen bedrukken kan hier een goede aanvulling op zijn. Het wekt een gevoel van saamhorigheid op onder medewerkers, wanneer iedereen in herkenbare werkkleding van de werkgever loopt. 

Kies voor verschillende soorten werkkleding; geschikt voor binnen of buiten, geschikt voor de koude winter- en warme zomermaanden, passend bij de verschillende functies binnen en buiten het magazijn, enzovoorts. 

Andere persoonlijke beschermingsmiddelen 
Naast de stevige werkjassen kun je de medewerkers binnen het magazijn van verschillende vormen van persoonlijke beschermingsmiddelen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan handbescherming; een stevige werkhandschoen is voor verschillende functies binnen het magazijn aan te raden. Neem de orderpickers, de mensen die op de vorkheftruck zitten en bijvoorbeeld mensen die zorgen voor het lossen van aangeleverde goederen. Ook gehoorbescherming kan wenselijk zijn; het is afhankelijk van de geluidsproductie van de verschillende systemen binnen je magazijn. 

Stevige werkschoenen voor medewerkers 
Onmisbaar voor medewerkers van ieder magazijn zijn ook stevige werkschoenen. De kans dat medewerkers per ongeluk iets uit hun handen laten glippen is dagelijks aanwezig. Op het moment dat deze goederen op hun teen of bijvoorbeeld wreef vallen, kan dit leiden tot ernstig letsel. Of denk aan een situatie waarbij medewerkers de voorzijde van hun voet tegen een magazijnstelling stoten. Door medewerkers van stevige werkschoenen (met stalen neus) te voorzien, wordt de impact van dergelijke ongelukken verkleind. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven