Beumer heeft nieuwe sorteerfamilie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Beumer heeft nieuwe sorteerfamilie


De Beumer Group brengt de BG Sorter op de markt. De nieuwe sorteerfamilie omvat zowel een uitvoering als cross belt sorteersysteem (BG Sorter CB) als tilt tray sorteersysteem; de BG Sorter ET. 

‘High performance’ sorteren voor een verscheidenheid aan artikelen, dat is de belofte die producent Beumer maakt met zijn nieuwe sorter familie, ontwikkeld op basis van ‘bewezen technologieën’. De hoge prestatie betekent hier nauwkeurig en gecontroleerd sorteren. De sorter-serie, omhuld met een stalen frame, is uitgerust met een contactloze energievoorziening en dankzij permanente draadloze communicatie op W-Lan basis is real time datatransmissie mogelijk. De draad- en contactloze techniek moet zorgen voor een vermindering in slijtage en kosten aan onderhoud.

Optidrive aandrijving
Beumer heeft een gepatenteerd sledesysteem in de sorters verwerkt dat kan opereren met een kortere radius door de bochten. Tevens beschikt het over techniek dat trillingen vermindert. Wat verder opvalt zijn de speciaal ontwikkelde, grotere draagwielen die de rolweerstand moeten minimaliseren. Tegelijkertijd levert dat minder energieverbruik op en minder emissie aan geluid. Beide systemen zijn leverbaar met het ‘OptiDrive’ aandrijfsysteem dat tevens het energieverbruik verlaagt, alsook de CO2-uitstoot. OptiDrive is leverbaar via servo-aandrijvingen of met een lineaire  synchroonmotor (LSM). Met name het energiezuinige LSM kan slijtage enorm reduceren doordat er geen contact is tussen de bewegende delen. Volgens Beumer kan OptiDrive de efficiëntie tot tot 85 procent verhogen en verlengt het de levensduur van de aandrijfwielen.

BG Sorter | Cross belt versie
De cross belt sorter kan een brede mix van items sorteren, zoals artikelen in zakken of pakketten, met een afmeting tot 1500 x 1000 mm. Afhankelijk van de doorvoersnelheid kan het systeem worden geconfigureerd met één, twee of drie cross belts. Het systeem haalt een snelheid tot drie meter per seconde en per cross belt telt de draagcapaciteit maximaal 50 kilogram. Met het ‘full cross belt design’ is de maximale breedte van het bandoppervlak beschikbaar. Hierdoor kan een verschillende range aan artikelen eenvoudig en makkelijk worden gesorteerd en wordt tevens het risico verkleind dat er artikelen tussen de banden vallen.

BG Sorter | E-Tray versie
Het nieuwe ontwerp van het tray design moet voorkomen dat items blijven hangen tussen de trays. Door de ‘closed deck’-functionaliteit wordt de ruimte tussen de onderlinge trays afgesloten en kunnen er volgens de producent geen artikelen met elkaar botsen of vast komen te zitten. De functie reduceert de uitvaltijd en vermijdt eventuele schade aan de sorter of producten. De tilt tray sorter kan artikelen tot 60 kilogram sorteren en transporteren.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven