Ga naar hoofdinhoud

Bestseller bouwt mega distributiecentrum van hout en stro in Flevoland


Bestseller bouwt een groot en opvallend distributiecentrum in Flevoland. Het distributiecentrum wordt gebouwd met natuurlijke materialen als hout en stro.

Een distributiecentrum van hout. Havep deed het recent in Goirle. Bestseller, het Deense moederbedrijf van Vero Moda en Jack & Jones,  gaat het doen in Flevoland.

In een tijd dat de verdozing en duurzaamheid hoog op de agenda staan, kondigt Bestseller een uniek project aan. De retailer bouwt in Lelystad een groot distributiecentrum dat wordt opgetrokken uit hout, stro en andere biogene materialen.

Natuurinclusief distributiecentrum

Dat kondigt architectenbureau Henning Larsen aan die verantwoordelijk is voor het ontwerp. Het Logistics Center West (LCW) van Bestseller in Lelystad is een knipoog naar de unieke topografie van het gebied. Het omringende moerasland en bos zullen worden opgenomen en verbeterd, en op het dak zal een weide worden gecultiveerd, ontworpen om de biodiversiteit op het terrein met 10% te verhogen, aldus het architectenbureau.

De logistieke hub zal kantoren, shuttleopslag, palletshuttle en een restaurant met daktuin en terras omvatten, zodat er voldoende ruimte in de omringende natuur is voor werknemers en bezoekers.

Ecologische verscheidenheid bevorderen

“Onze inzet voor het behoud en de verbetering van de natuurlijke omgeving gaat verder dan esthetiek; het gaat om het bevorderen van ecologische variëteit en het creëren van een duurzaam ecosysteem. Met meer dan 40% van het terrein gewijd aan het landschap bouwen we niet alleen een logistiek centrum; we koesteren een omgeving die gedijt met diverse inheemse soorten, wetlands en groene ruimten,” zegt Sonja Stockmarr, Global Design Director of Landscape.

Planten en bomen op dak warehouse

Het dak van het warehouse, oppervlakte 30.000 m², wordt voorzien van verschillende plantvakken, kleine fruitbomen en bloeiende struiken, die de werknemers een serene ontsnapping bieden en tegelijkertijd verschillende lokale diersoorten aantrekken en ondersteunen. Deze biodiverse ruimte verbetert niet alleen de esthetiek van het gebouw, maar absorbeert ook CO2, filtert luchtverontreinigende stoffen en vermindert warmte-absorptie, wat resulteert in een comfortabelere en duurzamere omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven