Ga naar hoofdinhoud

Belgische Post automatiseert met Vanderlande


Vanderlande heeft een contract gesloten met de Belgische Post voor de levering van twee Crossorters. De crossorters zijn bedoeld voor twee van de vijf postsorteerbedrijven van de Belgische Post, gevestigd in Antwerpen en Charlero, voor het verwerken van post en pakketten. Het contract, dat een waarde van circa 6,5 miljoen euro vertegenwoordigt, omvat alle conveyors, controls en sorters met een totale lengte van 430 meter.

Uitdaging
De apparatuur is niet alleen bedoeld om pakketjes te sorteren voor verschillende bestemmingen, maar ook om de barcode en het gewicht uit te lezen. Het uitlezen van de barcode en het gewicht is verplicht ter ondersteuning van de Track & Trace service van de Belgische Post.

Grootste uitdaging voor Vanderlande is om alle pakketjes van verschillend gewicht en grootte te verwerken. Voor de verwerking hiervan is iedere productielijn voorzien van een weegschaal om elk pakketje te wegen. De pakketjes worden op de circular sorter gelegd, waar een camera het adres en de barcode vastlegt. Dit beeld wordt vervolgens gedecodeerd door het OCR/video systeem, waarna het pakketje in de juiste box wordt gedeponeerd. Vanderlande werkt in dit project samen met Dolmen Industrial projects, een Belgische partner. Nadat Antwerpen en Charleroi zijn voorzien van automatische postverwerkingsapparatuur zijn ook de andere postsorteerbedrijven aan de beurt.

Vanderlande logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven