Australisch DC van maaltijdboxbezorger HelloFresh is groot succes • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Australisch DC van maaltijdboxbezorger HelloFresh is groot succes


HelloFresh groeit als kool. Het Duitse voedselbedrijf werd in 2011 opgericht, bezorgt per jaar meer dan 21 miljoen maaltijdboxen en is in 11 landen actief. Australië is een van die landen. HelloFresh heeft er distributiecentra in Perth en Sydney.

Het dc in Pemulwuy in het westen van Sydney wordt in de toekomst waarschijnlijk uitgebreid. Het aantal klanten in de grootste stad van het land neemt immers toe en dat heeft logischerwijs ook zijn weerslag op de operatie in het dc. 

HelloFresh huurt materieel

Om de operatie zo goed mogelijk te laten verlopen, heeft HelloFresh besloten om geen hef- en reachtrucks aan te schaffen, maar om ze te huren bij de Australische tak van de Duitse truckfabrikant Jungheinrich.

De vloot van HelloFresh bestaat uit onder meer een AM 22 handpallettruck, een EJE 116n elektrische pallettruck, een ERE 12n ride-on pallettruck, een EFG 216kn elektrische contragewicht truck, een ETV 114n elektrische reachttruck en een ETR 335d dubbeldiepe reachtruck. 

Zo wordt de HelloFresh-box ingepakt.

“In 2017, toen we begonnen met de samenwerking met Jungheinrich Australië, was ons dc hier in Sydney net pas gebouwd. We zaten toen op slechts twintig procent van het werk dat we nu leveren”, zegt voorraadmanager Justin Foster tegen MHD Supply Chain

“De manier waarop we met onze uitrusting omgaan, is ook verbeterd. In het begin wilden we alleen contragewicht trucks buiten en hoge reachers binnen gebruiken. We doen het nu helemaal anders. Dit past ons beter.”

Huren maakt HelloFresh flexibel

Doordat HelloFresh het materieel leent, kan men volgens Foster veel flexibeler opereren. “We zijn nooit gebonden. Onze activiteiten zijn heel flexibel en als het nodig is, kunnen we de omvang van onze vloot vergroten. Of het nou om korte of lange huurcontracten gaat: Jungheinrich Australië kan ons over het algemeen binnen twee weken een voertuig leveren.”

“We waren op zoek naar een leverancier die in HelloFresh geloofde en ons niet als een kleine klant zou zien. We waren op zoek naar iemand die met ons mee wilde groeien en ons als een grote speler zou behandelen. Dat is waarom we hebben gekozen voor Jungheinrich.”

HelloFresh in Nederland

HelloFresh heeft in Nederland een distributiecentrum in Bleiswijk. Dat dc verving in juli 2018 het warehouse in Den Haag en meet 21.000 vierkante meter. Vanuit dit dc worden tien Nederlandse hubs beleverd: Amsterdam, Nieuwegein, Ruinerwold, Reusel, Duiven, Etten-Leur en Maastricht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven