ARDO bouwt hoogbouwmagazijn met Magmatic • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

ARDO bouwt hoogbouwmagazijn met Magmatic


Producent en distributeur van vriesverse groenten en fruit ARDO bouwt een nieuw hoogbouwmagazijn in Zundert (NL). Savoye levert met de Magmatic een geautomatiseerde oplossing voor palletopslag.

De bouw van het nieuwe hoogbouwmagazijn met de Magmatic is in februari 2014 begonnen. De oplevering staat gepland voor april 2015. Enkele kengetallen van het nieuwe magazijn: oppervlakte 6.500 m2; hoogte 32 meter; temperatuur  min 22 graden Celcius; aantal liggerniveaus 12. Het zuurstofpercentage is in verband met brandveiligheid verlaagd naar 16%. Ongeveer 20 personen zullen bij het diepvriesmagazijn werkzaam zijn en dat is ca. 10% van het totale personeelbestand op productielocatie Zundert. In tegenstelling tot de andere magazijnen is Zundert meer een productiemagazijn, dat de eigen productie (voornamelijk bladgroenten)en ingekochte producten opslaat en uitlevert naar de zustermagazijnen, die de distributie in Europa verzorgen. Zundert heeft een distributiefunctie naar de Nederlandse klanten.

Magmatic

De Magmatic van Savoye is een AS/RS systeem, dat werkt met shuttles en liften. Deze vervoert pallets volledig automatisch door het hoogbouwmagazijn heen. Alle pallets blijven individueel bereikbaar. Het nieuwe magazijn vervangt de twee verouderde vrieshuizen, die plaats bieden aan circa 9.000 palletplaatsen. Door de sterke groei van Ardo was het tevens noodzakelijk geworden om op externe locaties additionele opslagmogelijkheden te huren, met tal van extra verkeersbewegingen tot gevolg. Het nieuwe magazijn zal deze nadelige logistieke situatie opheffen; mede door de totale capaciteit van 28.694 palletplaatsen. Per uur kan het magazijn tot 110 pallets per uur uitslaan. In praktischere termen: in een uur kunnen 3 vrachtwagens volledig geladen worden bij de verladingszone. Desgewenst kan de capaciteit door toevoeging van extra shuttles en liften in de toekomst verhoogd worden naar 140 pallets per uur. Deze schaalbaarheid en de bewezen prestaties bij de eerdere Ardo-magazijnen bleken doorslaggevend bij de keuze van het Magmatic systeem. Savoye zal tevens het Warehouse Control System (WCS) leveren dat de binnenkomende en uitgaande stromen zal aansturen. De Magmatic is in een eerder stadium ook al geleverd aan de Ardo-silomagazijnen in het Belgische Ardooie en Geer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven