Ga naar hoofdinhoud

AEO-status voor Vos Distri Logistics


Vos Distri Logistics Oss, een van de public warehouses van Vos Logistics, is officieel gecertificeerd als Authorised Economic Operator (AEO). Het bedrijf heeft van de douane het gecombineerde certificaat douane en veiligheid ontvangen. De douane heeft Vos Distri Logistics hiermee aangemerkt als een veilige en betrouwbare internationale logistieke partner. Vos Logistics wil ook voor de andere logistieke vestigingen in Europa de AEO-status verwerven.
De AEO-status op het gebied van zowel douane als veiligheid biedt allerlei voordelen in het internationale handelsverkeer op het gebied van douanezaken. Zo zijn er minder fysieke en administratieve controles, waardoor de afhandeling van de procedures sneller verloopt. Dit resulteert in een efficiëntere en eenvoudiger administratie en een betere dienstverlening aan klanten. Het AEO-certificaat wordt door alle lidstaten van de Europese Unie erkend.

Vos Distri Logistics is gespecialiseerd in het leveren van logistieke diensten aan klanten in met name de retail en de medische sector. De vestiging heeft een opslag- en handelingcapaciteit van circa 17.000 m2 en biedt een breed scala aan VAL activiteiten, van het ompakken van goederen tot gespecialiseerde twee-mans distributie.
Onder haar klanten zijn diverse internationale ondernemingen met inkomende goederen per container die via Rotterdam en de trimodale terminal van de Osse Overslag Centrale (OOC) in Oss worden afgehandeld en opgeslagen in het Customs bonded warehouse. Omdat ook de OOC gecertificeerd is, gaat dit proces inmiddels een stuk sneller. Vanuit Vos Distri Logistics wordt ook het distributiedraaipunt voor de Benelux en het Ruhrgebied in Duitsland centraal aangestuurd met een vloot van circa 125 trekkende eenheden waaronder diverse duurzame CNG- en LNG-trucks en een grote verscheidenheid aan getrokken eenheden.

In het eerste kwartaal 2012 zal de nieuwbouw van de kantoren worden opgeleverd aan de Waalkade in Oss om de verwachte groei van deze activiteiten te kunnen faciliteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven