Ga naar hoofdinhoud

100.000² extra oppervlakte voor Gefco


In het afgelopen jaar heeft logistiek dienstverlener Gefco in Europa tien nieuwe logistieke vestigingen geopend. Deze nieuwe vestigingen tonen aan dat de Gefco groep investeert in sterk groeiende gebieden zoals Oost-Europa, en tegelijk zijn positie in West-Europa wil handhaven.

Het jaar 2006 stond voor Gefco in het teken van de uitbreiding van de logistieke activiteiten in Midden- en Oost-Europa, een van de drie primaire regio’s voor de groei van de groep, samen met Latijns-Amerika en Azië. Zo opende Gefco vier nieuwe vestigingen in Polen (Walbrzych, Wroclaw, Czestochowa, Natolin) en één in Slowakije (Trnava). In Rusland (Moskou) zal in augustus 2007 een nieuwe vestiging operationeel zijn. In West-Europa, de thuisbasis van Gefco, kwam er één logistieke vestiging bij in Portugal (Alverca), één in het Verenigd Koninkrijk (Coventry) en drie in Frankrijk (PIF Hordain, Lear Hordain, Technoland Etupes).
 
Aanvulling
Gefco wil de klanten bijstaan in hun groei, beantwoorden aan de behoeften van nieuwe accounts en het aanbod van diensten vergroten. Dit heeft de onderneming ertoe aangezet om deze nieuwe vestigingen te openen. Naar het voorbeeld van de vestiging in Trnava vormen de nieuwe vestigingen vaak een aanvulling op bestaande logistieke activiteiten. De capaciteit wordt vergroot, onder meer door het uitbreiden van de opslagoppervlakte. Hierdoor levert Gefco optimale prestaties in alle fasen van de logistieke keten.
 
Maatoplossingen
De Gefco Groep heeft klanten in de automobielbranche (Jaguar, Honda, Valéo, SsangYong etc.), de sector van schoonheids- en hygiëneproducten (Kosmepol), de chemische- en glasindustrie en in de consumptiesector (Pilkington, Stolzle). Elke klant krijgt op maat gesneden oplossingen aangereikt. Zo zijn binnen de vestiging in Alverca alle logistieke activiteiten aanwezig voor 15 klanten uit diverse sectoren zoals automotive, verpakking, klimaatregeling en sportkleding. De naleving van de strengste normen op het vlak van veiligheid ligt eveneens aan de basis van de bouw van nieuwe vestigingen, zoals die in Hordain in Frankrijk.
 
Potentieel
Alle nieuwe vestigingen liggen midden in dynamische regio’s met een sterk industrieel potentieel en in de nabijheid van belangrijke transportroutes. Hierdoor kunnen ze profiteren van de economische dynamiek van de regio’s waar ze gevestigd zijn. De nieuwe vestiging in Coventry is bijvoorbeeld omringd door industrie. Met de vestiging in de buurt van Wroclaw versterkt Gefco zijn positie in de meest dynamische regio van Polen, binnen een industriegebied dat tal van investeerders uit de hightech-  en autosector aantrekt.

Gefco legt de focus op zijn strategische vestigingen en is van plan om de capaciteit van deze nieuwe vestigingen in 2007 nog verder uit te breiden.
 
De Groep Gefco
Met een omzetcijfer van 3 miljard euro in 2005 is Gefco aanwezig in meer dan tachtig landen, die 85 procent van de wereldhandel vertegenwoordigen. Dankzij zijn geïntegreerde netwerk en zijn veelzijdig aanbod (weg, spoorweg, zee, lucht) maakt Gefco, filiaal van de Groep PSA Peugeot Citroën, deel uit van de tien grootste Europese groepen voor transport en logistiek. De dtie domeinen waarin Gefco specifieke expertise heeft, zijn distributie en voorbereiding van voertuigen (Automotive), expresse vervoer en goederentransport over de weg (Network) en vrachtvervoer en logistiek via zee en lucht (Supply). De Groep, die wereldwijd vierhonderd vestigingen telt, focust zich op drie zones: Europa, Azië en Zuid-Amerika.
Gefco is sinds 1971 actief in de Benelux.

Gefco automotive 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven