Abeos neemt Werktijd over • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Abeos neemt Werktijd over


Abeos Uitzend Holding heeft het Friese uitzendbureau Werktijd overgenomen. De overname is 30 juni jongstleden definitief beklonken. Met de toevoeging van Werktijd opereert Abeos als gespecialiseerd uitzendbureau niet alleen vanuit de oostelijke provincies, maar ook vanuit het noorden. Beide partijen zijn met name actief in de industriële sector, techniek, transport, logistiek en zorg en winnen met deze overname terrein.

Met de overname verbreedt het dienstenaanbod, de sectordekking en het kennisniveau van de partijen, wat voordelen met zich meebrengt voor zowel het klantenbestand als de medewerkers. De vaste medewerkers van Werktijd worden opgenomen in de Abeos Groep en blijven werkzaam vanuit hun eigen vestigingen. De totale uitzendgroep bestaat daarmee uit 4 bedrijven (Abeos Uitzendbureau, Abeos Cross Border Services, Flexvet en Werktijd) met 15 vestigingen. De overname is onderdeel van de groeistrategie van Abeos. Martin Engbers, Algemeen Directeur Abeos: “De afgelopen jaren hebben we met Abeos grote stappen gezet en landelijke dekking wordt steeds meer realiteit. Dat is een proces van jaren, omdat we bewust willen investeren. Het gaat ons niet om de markt(en) in de verschillende provincies te bestormen, maar om dat met beleid te doen en in samenwerking met partijen die in de regio thuis zijn. Groeien met elkaar, in plaats van afzonderlijk. We kijken vooral of we organisatorisch bij elkaar passen en of onze culturen, normen en waarden goed op elkaar aansluiten. Ook op dat vlak zijn Abeos en Werktijd een goede match.”

Zowel Werktijd als Abeos hebben veel ervaring in de industriële sector, techniek, transport en logistiek. “We zien het echt als kruisbestuiving: gezamenlijk hebben we meer kennis, uitgebreidere services en een groter bestand aan uitzendkrachten. Zo kunnen we opdrachtgevers nog beter van dienst zijn en ook andere productcombinaties aanbieden, maar ook onze medewerkers dankzij kennisuitwisseling verder brengen”, aldus Engbers. Met de overname zet Abeos ook voet aan de grond in de zorgsector, waarin Werktijd al jaren actief is. Volgens Engbers past dit bij de visie van Abeos: “Wij willen de beste arbeidsbemiddelaar zijn in onze sectoren. Daar hoort de zorg ook bij. En de zorg zit al in ons bloed door onze aanwezigheid in de veterinaire sector met Flexvet. Samen met Werktijd kunnen we onze uitzend- en detacheringsdiensten in de zorg verder ontwikkelen.”

In de praktijk blijft Werktijd werken onder haar eigen vlag en vanuit haar huidige vestigingen. Engbers: “Werktijd is een nuchtere club waar wij ons erg mee associëren. Zij vanuit het Friese, wij met onze roots in het oosten. Die eigenheid is onderdeel van het regionale succes. Voorlopig bundelen we vooral onze krachten en onze dienstverlening, maar blijven de organisaties dicht bij zichzelf.”

Bij Werktijd zijn ze al net zo enthousiast. “Buitengewoon, gewoon. Dat is wat we zijn en wie wij blijven! Met de overname door Abeos kunnen wij onze eigen identiteit behouden en onze dienstverlening voortzetten zoals we dat gewend zijn. Voor ons personeel, de medewerkers en onze klanten”, aldus Geke Schuring en Wiep Hoekstra, oprichters van Werktijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven