Dit is het Duitse fulfilment center van Monta • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit is het Duitse fulfilment center van Monta


Monta is de grens overgestoken. Sinds kort is de e-fulfilment speler ook actief in Duitsland.

Na veertien vestigingen in Nederland, heeft Monta nu look en fulfilment center in Duitsland. Sinds 1 augustus is de e-fulfilment speler, waar DHL een meerderheidsbelang in heeft genomen, actief in het Duitse Krefeld, dichtbij Duisburg.

Duitse vraag

Een logische stap volgens Edwin van der Ham, directeur van Monta: “ Bij Monta kregen we steeds vaker de vraag vanuit Nederlandse klanten en Duitse webshops wanneer we een warehouse in Duitsland zouden openen. Ons plan was om in eind 2022 een Duits warehouse te openen. Echter, een  klant van ons kwam in een extra groeiversnelling, dat was voor ons reden genoeg om te zeggen: we gaan het gewoon nu regelen.”

DHL pand

Het pand van waaruit Monta de Duitse klant bedient is 3.300 m2 groot en heeft vijf loading docks. Niet geheel toevallig is het een pand van DHL dat onderdeel is van een groter geheel waardoor opschaling snel te realiseren is.

Robots

Binnen een werkdag werd het warehouse en kantoor ingericht, de machines geplaatst, de eerste Duitse klant aangesloten, de voorraad gelost en ingeboekt en werden ook de eerste orders al gepickt en verzonden. De operatie wordt manueel gedaan, In de toekomst is het de bedoeling dat ook hier de Monta bots (cobots van Lowpad) rondrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven