Ga naar hoofdinhoud

DHL Express stampt sorteercentrum uit de grond in Metropoolregio Amsterdam


DHL Express opent in de Metropoolregio Amsterdam zijn tiende Nederlandse servicecenter. Het distributiecentrum verrijst in Nieuw Vennep.

Met de viering van het bereiken van het hoogste punt kondigde DHL Express (dat een goed derde kwartaal draaide) de komst van zijn tiende Service Center in Nederland aan.

Spil expresszendingen

In het centrum in Nieuw-Vennep worden internationale expreszendingen verwerkt, die worden aan- en afgevoerd via de eigen luchthub van DHL Express op Schiphol. Van daaruit zijn er aansluitingen op alle uithoeken van het wereldwijde DHL-netwerk.

Groei in expresleveringen is de aanleiding voor de nieuwbouw; dat betreft naast internationale e-commercezendingen veelal medische zendingen zoals vaccins en monsters, reserveonderdelen en andere high value goederen.

Cityhubs

Vanuit het Service Center worden twee CityHubs in Amsterdam (in heel Nederland komen er 26 cityhubs bij) belevert van waaruit 200 fietskoeriers in 40 routes hun zendingen in de verschillende stadsdelen van Amsterdam bezorgen.

Duurzaamheid

Het nieuwe Service Center wordt gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsnorm BREEAM-Outstanding. Zo wordt er gebruik gemaakt van grijs water, zonnepanelen en worden er bijenkasten geplaatst in de ecotuin die bij het Service Center komt. Naast  oog voor duurzaamheid is er aandacht voor een veilige werkomgeving van medewerkers. Met de bouw van dit Service Center is een investering gemoeid van €20 miljoen; de aannemer is bouwbedrijf Aan de Stegge Twello. De opening is voorzien voor september 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven