Bol.com haalt zelf de pakketjes op • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bol.com haalt zelf de pakketjes op


Bol.com gaat vanaf nu zelf pakketjes bij verkooppartners ophalen. Bol.com heeft hiervoor onlangs startup Ampère opgericht. Met Ampère wil Bol.com de logistieke dienstverlening nog beter laten aansluiten op de wensen van klanten en meer flexibiliteit en service bieden aan verkooppartners. Daarnaast zorgt Ampère voor het volledig duurzaam ophalen van pakketjes van verkooppartners.  Ampère is recent gestart in de regio Utrecht en in de komende maanden zal het netwerk van verkooppartners dat gebruik maakt van Ampère verder worden uitgebreid.

Ampère is recent begonnen met de collectie van pakketjes bij verkooppartners, om deze naar een verzameldepot te brengen voor verdere distributie. Het gaat om verkooppartners die gebruik maken van de logistieke dienst ‘Verzenden via Bol.com+’, waarmee bol.com de verzending van pakketjes voor verkooppartners uit handen neemt tegen aantrekkelijke tarieven. Met deze logistieke dienst worden de pakketjes in de ochtend bij verkooppartners opgehaald. Ampère gaat deze pakketjes nu zelf bij de verkooppartners ophalen. Vervolgens worden deze pakketjes overgedragen aan bezorgdienst Budbee, die de pakketjes dezelfde dag naar de klant brengt. Verkooppartners profiteren hiermee van alle voordelen van ‘Verzenden via Bol.com+’, waaronder een snelle levertijd en hoge leveringsbetrouwbaarheid. Bol.com wil hiermee de logistieke capaciteit optimaal benutten. 

Naast het ophalen van pakketjes via Ampère blijft Bol.com ook gebruik maken van andere vervoerders voor het ophalen van pakketjes om aan de toenemende vraag van verkooppartners te kunnen blijven voldoen.   

De busjes van Ampère rijden momenteel grotendeels op HVO, een hernieuwbare en duurzame diesel, gemaakt van plantaardige oliën. In de toekomst zullen de meeste busjes van Ampère elektrisch gaan rijden. Bol.com ontving recent het Climate Neutral Certification-keurmerk. Ampère zal het proces voor eigen certificering dit jaar starten.  

Ampère is een startup die ontstaan is vanuit Bol.com. Ampère wil de logistieke dienstverlening in Nederland nog beter aan laten sluiten op de wensen vanuit de markt. Ampère zorgt voor volledig duurzaam ophalen van pakketjes van verkooppartners en heeft de ambitie om hiermee in de toekomst een landelijk dekkend netwerk te realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven