BCC besteedt retouren uit aan BuyBay • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

BCC besteedt retouren uit aan BuyBay


BCC laat zijn retourlogistiek voortaan doen door BuyBay. De samenwerking moet verspilling verder tegengaan.

Duurzaamheid in e-commerce is een hot topic. Dat er nog een wereld te winnen valt, werd recent nog duidelijk bij Amazon dat vele tienduizenden artikelen vernietigt.

Tweede kans

BCC, onderdeel van de Mirage group, hetzelfde concern waar ook de (logistiek) opgeleefde Blokker onder valt, wil door de samenwerking met BuyBay zijn footprint verkleinen. BuyBay verwerkt geretourneerde artikelen die niet helemaal nieuw meer zijn, en geeft deze producten een tweede leven.

Zo werkt Buybay

BuyBay, dat in Wijchen een groot dc voor retouren heeft, neemt voor BCC, net als het al voor Blokker doet, het gehele retourproces uit handen: van uitvoerig controleren en testen, tot schoonmaken en verpakken. De artikelen worden vervolgens met een passende korting als retourkansjes aangeboden op online marketplaces en op Blokker.nl – geheel in lijn met de visie om de krachten van de twee winkelketens te bundelen.

Indien een retourkansje is verkocht, zorgt BuyBay voor fulfilment en after-sales.
Marleen de Wit, manager customer operations bij BCC: “Met BuyBay hebben wij een complete oplossing gevonden voor onze retouren en gaan wij verspilling tegen. De meest duurzame oplossing is tevens de meest rendabele.”

Duurzaamheid

Hoe retourmanagement zowel duurzaam als rendabel kan zijn, legt Arie Kuiper, CEO BuyBay uit: “Ieder product heeft waarde, zolang je er de juiste koper voor vindt. Het behouden en verhogen van die waarde is key in het efficiënt verwerken en verkopen van geretourneerde artikelen. Wij zijn trots dat BCC de samenwerking met ons aangaat in de strijd tegen verspilling.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven