Ga naar hoofdinhoud

30 procent minder karton: Zwitsers verliefd op verpakkingsoplossing


DeinDeal.com is na Amazon het grootste e-commerceplatform in Zwitserland. De in 2010 opgerichte retailer is eigendom van de Zwitser Allen Krief en fuseerde in 2016 met MyStore.ch., een andere grote webshop. 

De online verkopen nemen toe, ook in Zwitserland. De webshops van DeinDeal.com en MyStore.ch krijgen het dan ook steeds drukker. Om alle orders op tijd de deur uit te krijgen, besloot Krief om het verpakkingsproces te automatiseren. 

Krief stuitte op YouTube op een video van een automatiseringsoplossing van Sparck Technologies . Hij zag hoe orderpickers de pakketten op een conveyor plaatsen, waarna de dozen worden gescand en verpakt in een op maat gemaakte kartonnen doos. Er wordt geen lucht verpakt en er is ook geen vulmateriaal nodig.

Krief bestelde de CVP Impack voor zijn nieuwe distributiecentrum in Genève. Dat warehouse is 15.000 vierkante meter groot en de 200 medewerkers moeten daar tot 7.000 bestellingen per dag verwerken. 

Krief: “Ik was enthousiast over hoe het werkte, omdat de oplossing ons flexibiliteit en productiviteit geeft en tegelijkertijd duurzaam is omdat we vulmateriaal vermijden.”

De CVP Impack hoeft door maximaal twee personen bediend te worden. Daardoor kunnen andere magazijnmedewerkers zich toeleggen op andere, hoogwaardigere taken. 

Het verpakkingsproces verloopt automatisch. En snel. In slechts 7 seconden worden de goederen opgemeten. Vervolgens worden de dozen geknipt, gevouwen, gelijmd, gewogen en gelabeld. 

De CVC Impack beviel zo goed dat Krief in januari 2021 besloot om er nog een te bestellen, maar dan een van de nieuwste generatie. Daarmee kunnen 500 dozen per uur geproduceerd worden. Mede dankzij de oplossing(en) van Packaging By Quadient wordt in het warehouse in Genève 30 procent bespaard op golfkarton.

Wil je de sessie van Packaging By Quadient tijdens WT LIVE terugkijken? Bekijk dan de video hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven