Ga naar hoofdinhoud

Mobile Managed Services: scanners en mobile computers op afstand beheerd


De afgelopen jaren is het gebruik van mobile devices en software apps binnen bedrijven fors gegroeid. De massale inzet van barcode scanners en mobile computers zorgt voor nieuwe uitdagingen, zeker voor bedrijven die op dit gebied weinig kennis in huis hebben.

Met de Mobile Managed Services van Reverse IT is het mogelijk om controle te houden over zaken als uptime, productiviteit en beveiliging. Hiervoor wordt een geavanceerd Enterprise Mobility Management platform toegepast.

Beheer van mobile devices uitbesteden

Door het beheer van mobile devices en software uit te besteden, hoeft de organisatie zelf niet alle benodigde kennis in huis te hebben. Tegelijk blijft de controle er wel, want de organisatie kan zelf ook real-time de status van apparaten inzien en besturen via het geavanceerde en overzichtelijke SOTI dashboard.

Met het Enterprise Mobility Platform (EMM) kan het support center van Reverse IT op afstand meehelpen. Waar nodig kunnen ze bijvoorbeeld meekijken, een apparaat herstarten, wijzigingen uitrollen of zelfs fysieke knoppen bedienen.

Bedrijven kunnen zo efficiënter werken. Ze zijn minder tijd kwijt aan het configureren van devices en hoeven zich niet druk te maken over beveiliging en storingen.

Ondersteuning, vervanging en reparaties

Gebruikers van bijvoorbeeld barcode scanners en mobile computers kunnen tijdens het werk tegen verschillende problemen aanlopen. Het technisch support center van Reverse IT staat klaar om ondersteuning te bieden. Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de werving van specialisten, waardoor het een stuk eenvoudiger is om problemen snel op te lossen.

Gaan er onverhoopt apparaten defect? Dan biedt het Enterprise Mobility Management platform de mogelijkheid om razendsnel over te gaan tot een reparatie of swap, zodat er minimale tijd verloren gaat door storingen.

Direct de laatste updates

Firmware- en software updates zijn nodig om de werking van apparaten continu te waarborgen. Soms brengen de updates zelfs belangrijke verbeteringen met zich mee, die het werk nog efficiënter maken.

Juist daarom zorgt het Enterprise Mobility Management platform ervoor dat alle devices eenvoudig up to date kunnen blijven. Het geeft daarbij een geruststellend gevoel dat er snel hulp beschikbaar is als updates voor onverwachte problemen zorgen.

Maximale veiligheid

Criminelen zoeken altijd naar zwakke punten in systemen van bedrijven. Het is dan ook van groot belang om de beveiliging op orde te hebben.

Vanzelfsprekend is veiligheid dan ook een belangrijk onderdeel binnen de Mobile Managed Services van Reverse IT. De klant kan erop rekenen dat de laatste security update altijd direct doorgevoerd wordt, waardoor eventuele risico’s tot een minimum worden beperkt.

Een ander risico is verlies of diefstal van hardware. De mogelijkheid om devices op afstand te traceren of blokkeren zorgt ervoor dat de gevolgen beperkt blijven.

Maatwerk voor bedrijven

Mobile Managed Services kan niet bestaan zonder maatwerk. Dankzij jarenlange ervaring kan Reverse IT voor elk bedrijf een passende configuratie leveren en op afstand beheren. Hierbij wordt samengewerkt met de bekende merken op het gebied van hard- en software, om doorlopend de kwaliteit te waarborgen.

Het EMM platform van Reverse IT is niet alleen beschikbaar voor de nieuwste devices en besturingssystemen, want ook oudere systemen worden gewoon ondersteund. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem gerust eens vrijblijvend contact op en u krijgt een advies op uw situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven